08 Aralık 2016 10:44

Şiddete uğramamıza rağmen savunma yapmak zorunda kalıyoruz

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde parkta saldırıya uğrayan Ebru Tireli için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu açıklama yaptı

Paylaş

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile olan Ebru Tireli’nin parkta spor yaptığı sırada kimliği belirsiz bir erkek tarafından uğradığı saldırıyla ilgili Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör açıklama yaptı.

“Mahkemede ‘kucağımda poşet vardı’ diyen Ayşegül Terzi gibi Ebru kardeşimiz de röportajında ‘üzerimde kapüşonlu mont vardı’ diyor. Kadınlar maruz kaldıkları şiddet için bile savunma yapmak zorunda hissediyor kendini. Önce otobüste şort giydiği için tekmelenmeye, metroda bacak bacak üstüne attığı için şiddet görmeye ve en sonunda parkta yürüyüş yaptığı için dayak yemeye kadar giden bu olaylar silsilesi, bu dilin ve bu zihniyetin yarattığı toplumsal sonuçlardandır” diyen Hasgör, “Ne giydiğimize, otobüse binişimize, parkta spor yapışımıza nasıl oturduğumuza ve daha birçoklarını hatta yaşayışımızı ve yaşamayışımızı bile belirlemek isteyen kadınları kendi zihinlerinde mahkum ederek, laikliği ortadan kaldırmaya çalışan bu zihniyete karşı direneceğiz. Ebru kardeşimiz yalnız değildir” açıklamasında bulundu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Bilişimde yerlilik ve millilik için her şeyimiz var'

SONRAKİ HABER

Bilirkişi raporu: Şirvan'da 1 ay önce uyarı yapılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...