08 Aralık 2016 09:59

'KESK dünden bugüne direnenlerin buluşmasıdır'

KESK'in kuruluşunun 21. yıl dönümü sebebiyle Eğitim Sen Gaziantep Şubesi'nde kokteyl ve basın toplantısı gerçekleştirildi.

Paylaş

KESK’in kuruluşunun 21. yıl dönümü nedeniyle Eğitim Sen Gaziantep Şubesi’nde düzenlenen kokteyl ve basın toplantısında 'Darbelere, OHAL ve KHK’lere karşı demokratik Türkiye demeye devam edeceğiz' mesajı verildi.

Programa KESK şubelerinden yöneticiler de katıldı. Slayt gösteriminin ardından basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, geçen yıl 10 Ekim katliamı nedeniyle iptal ettikleri kutlamaları da hatırlatarak “Bu yıl da ülkemizin içinde olduğu durum kutlama değil mücadelenin büyütülmesi ihtiyacını dayatmaktadır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi karşısında “Ne darbe ne OHAL” diyen KESK’in şahsında tüm emek alanının susturulmaya çalışıldığını söyleyen Ersönmez, “Hukuksuz bir şekilde sendikalaşmadan, sendikal faaliyetlerden dolayı emekçilerin açığa alındığı, ihraç edildiği, iş güvencesinin kaldırıldığı, sözleşmeli kölece çalışmanın dayatıldığı, örgütlenmenin önündeki engellerin büyütüldüğü, her gün yoksullaşmanın arttığı ve tüm muhalefetin baskılandığı” bir dönemde olunduğuna dikkat çekti.

KESK’in mücadele tarihine dair de hatırlatmaların yapıldığı toplantıda, KESK geleneğinin kamu emekçileri sendikal hareketinin öncüsü ve sürükleyicisi olduğu belirtildi. “Türkiye’nin son 40-50 yıllık tarihi boyunca toplumsal muhalefetin ana bileşenleri arasında ilk sıralarda yer alan bir etkinlik ve süreklilik sergilendi” ifadelerini kullanan Ersönmez, “Bu gelenek, fiili ve meşru mücadele çizgisine yaratıcı ve her biri başlı başına birer deneyim olan ciddi katkılarda bulundu” dedi.

KESK’in demokrasi mücadelesinde tuttuğu yere dikkat çeken Ersönmez, “Bu nedenle demokrasiye susamış emekçilere, halka OHAL, KHK ve baskıdan başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK’in yer alması şaşırtıcı değildir" ifadesini kullandı.

Ersönmez açıklamayı şu sözlerle tamamladı: “Emekten, demokrasiden, barıştan, insanca yaşamdan yana tutum alanlarla birlikte, darbelere, OHAL’e, KHK’lere karşı demokratik Türkiye demeye devam edeceğiz. Yaşasın KESK, yaşasın dünden bugüne direnenlerin buluşması.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darbe Komisyonu THY'ye sordu ancak yolcu listesi kayıp

SONRAKİ HABER

‘İki yardımcılıktan biri Berat’a ayrıldı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa