08 Aralık 2016 09:35

AİHM'in 'ihlal' kararına rağmen savcı beraat istedi

AİHM’in ‘yaşam hakkı ihlali var’ dediği davanın savcısı sanık polisler için beraat talep etti.

Paylaş

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006 tarihinde çıkan olaylarda Enes Ata ve Mahsun Mızrak'ın, başlarına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ölümüyle ilgili 3 polis memurunun 'Olası kast sonucu ölüme neden olmak' suçundan ömür boyu hapis hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz polis memurları H.A., N.Ö. ve B.Ö. katılmadı. Duruşmada söz alan mağdurların avukatı Barış Yavuz, AİHM'in geçen ay bu dosya ile ilgili olarak iki kez yaşam hakkının ihlal edildiğine ve Türkiye'nin tazminata mahkum edildiğine dair kararı dosyaya sundu.

SAVCI: YETERLİ DELİL YOK, BERAAT VERİLSİN

Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanıkların Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını ve olayların bastırılmasında görevli olduğunu dile getirdi. Savcı, Enes Ata'nın güvenlik güçlerinin kullandığı ateşli silah sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti. Mahsum Mızrak'ın kafatasından çıkarılan gaz fişeğinin yakın atış mesafesinden atılmadığını ileri süren savcı, iki çocuğun ölümlerine sebebiyet veren eylemlerin sanıklar tarafından gerçekleştirildiğine dair yeterli delil elde edilemediğinden, sanık beraatini istedi.

Esas hakkındaki mütülaaya karşı söz hakkı verilen Avukat Barış Yavuz, AİHM'in ihlal kararından hemen sonra beraat mütalaası verilmesini manidar bulduklarını söyledi. Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

3 belediye işçisi Erdoğan'ı eleştirdi diye işten atıldı

SONRAKİ HABER

İHD: İş cinayetleri için gerekli önlemler alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa