08 Aralık 2016 08:48

Kayyım Ermenice ve Süryanice tabelayı indirdi

Diyarbakır Sur Belediyesi’ne atanan kayyım Bilal Özkan, belediyenin çok dilli tabelasını indirterek yeni tabelaya Türk bayrağı yerleştirdi.

Paylaş

Diyarbakır’ın kayyım atanan merkez Sur Belediyesi’nin hizmet binasında bu zamana kadar asılı olan Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve Süryanice tabela, kayyım Bilal Özkan’ın talimatıyla yerinden indirildi. İndirilen tabela yerine asılan yeni tabelada ise Ermenice ve Süryanice ifadeler kaldırılırken yerlerine tabelaya Türk bayrağı eklendi.

2012 yılında Sur Belediyesi'nde hizmetlerin Türkçe ve İngilizce’nin yanı sıra Kürtçe, Ermenice, Arapça ve Süryanice dillerinde verilmesine ilişkin ‘çok dilli belediyecilik’ kararı kapsamında Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve Süryanice tabela asılmıştı.

Yine Sur Belediye Meclisi’nin aldığı kararla 33 medeniyetin izlerinin görüldüğü Sur ilçesinde çok dilli belediyecilik kapsamında, Türkçe ile birlikte Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve Arapça tabelaları ilçe merkezinin birçok yerine yerleştirilmişti.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Sur Belediyesi hizmet binasına asılan tabelanın çok dilli olmasına ilişkin o dönem İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatılmış, ‘tabela için yapılan masraflar’ gerekçe gösterilerek belediyenin zarara uğratıldığı ileri sürülmüştü. İçişleri Bakanı Mülkiye Başmüfettişi Bülent Savur’un yaptığı incelemede, çok dilli tabelanın belediyenin atölyesinde yapıldığı tespit edilince soruşturma dosyası kapanmıştı.

Yine 2012 yılında kentin girişine Türkçe, Kürtçe, Arapça, İbranice ‘Şehrimize Hoş geldiniz’ tabelası yerleştirildiği için dönemin Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında soruşturma açılmıştı.

ÇOK DİLLİ BELEDİYECİLİK BERAAT ETMİŞTİ

Peş peşe açılan davalarda ‘çok dilli belediyecilik’ kararıyla ilgili Abdullah Demirbaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Sur Belediyesi meclis üyeleri yargılandıkları davadan beraat etmişlerdi.

İŞÇİ KIYIMI SÜRÜYOR

Öte yandan kayyım Özkan işçi kıyımını da sürdürüyor. Daha önce DİSK üyesi 67 işçinin işine son verilmişti. Bu ay sonu sona erecek sözleşmelerin ardından 120 işçinin da işten atılacağı belirtildi.

Daha önce başkanlık makam odası penceresine taktırdığı kurşun geçirmez cam ile gündeme gelen kayyım Özkan’ın güvenlik önlemlerini yeterli görmeyip, tüm odayı zırhlı duvarla ördüğü iddia edildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci çocuklar da artık süt kuzusu

SONRAKİ HABER

İzmir Valiliği, KESK’in mitingini yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...