08 Aralık 2016 08:22

Alman sanatçılardan tutuklu yazar Aslı Erdoğan’a destek

90 kadar Alman sanatçı bir araya geldikleri etkinlikte tutuklu yazar Aslı Erdoğan için bir mektup kaleme aldılar

Paylaş

Almanya’da Kültür Forum, Türkei Deutschland e.V., Freundschafts Initiati, Griechenland-Türkei ve Hrant Dink Forum Köln’ün organizasyonuyla 90 kadar Alman sanatçı tutuklu yazar Aslı Erdoğan için bir araya geldi. Köln’de Mary Bauermeister Sanat Evinde gerçekleştirilen etkinlikte Aslı Erdoğan’ın anlatıldığı “Cennetle Ölümün Sınırında bir Yazar” belgeselini seyreden sanatçılar, Erdoğan’ın kitaplarından bazı bölümler ile hapishaneden yazdığı mektupları okudu. Sanatçılar, Aslı Erdoğan için bir de mektup kaleme aldı.

BARIŞ MÜMKÜN OLDUĞU BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUZ 

Aslı Erdoğan için yazdıkları mektubu paylaşan Alman sanatçılar Erdoğan’a şu sözlerle seslendi: 

“Sözlerinize, kozmopolit ruhunuza, sizin kozmopolit ruha katkınıza, şahsınıza ve yazılarınızda oluşturduğunuz imgelere saygılarımızı sunduk. Ümitsiz durumlarda bile uzlaşmanın mümkün olduğuna dair imgeleriniz bizi derinden etkiledi. Biz de çatışmanın/savaşın değil barış mümkün olduğu, sizin gibi sanatçıların değer gördüğü bir dünya hayal ediyoruz. Hepimizin aklında siz varsınız. Hepimiz hep sizi düşünüyoruz. Özgür kalacağınız günü sabırsızlıkla bekliyoruz!”

Osman Okkan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Memleketimden İnsan Manzaraları-Türkiye’den Altı Yazar Portresi” adlı 6 bölümlük belgesel serisinin son bölümü Aslı Erdoğan’ın anlatıldığı “Cennetle Ölümün Sınırında bir Yazar” belgeseli. Seride Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Elif Şafak ve Murathan Mungan’ın belgeselleri yer alıyor.  

Erdoğan’ın tutuklanmasının ardından Alman WDR ve ARTE kanallarında yeniden gösterilen belgesel Türkiye’de bir dizi etkinlikte gösterilecek. “Cennetle Ölümün Sınırında bir Yazar” belgeseli telif hakkı sahibi Osman Okkan’ın izniyle Aslı Erdoğan’a destek etkinlikleri kapsamında İstanbul’dan başlayarak Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde peş peşe özel gösterimlerle seyircisiyle buluşturulacak. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hamile kadına spor yaptığı parkta saldırı

SONRAKİ HABER

TRT’ye göre pazarda her şey çok ucuz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...