07 Aralık 2016 11:20

Polatlı'da 810 kişiye 'FETÖ' işlemi

15 Temmuz'dan bu yana Polatlı'da gerçekleştirilen 'FETÖ' operasyonları sonucunda asker, polis, kamu görevlisi ve sivil 810 kişiye adli işlem yapıldı.

Paylaş

Polatlı'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan “FETÖ” operasyonlarının sonuçları açıklandı. Buna göre asker, polis, sivil ve kamu görevlisi 810 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 319 kişi tutuklanırken, 169 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 48 kişinin de Bylock kullandığı tespit edildi.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana askeri ve sivil bölgelerde sürdürülen operasyonlarda 363 asker gözaltına alındı. Füze rampası taşıyan 84 askerle birlikte 363 asker hakkında işlem yapıldı. 245 askeri personel tutuklandı, 110 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 kişi serbest bırakılırken, 2 askeri personelin ise Bylock kullandıkları tespit edildi.

Polatlı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 aydır gerçekleştirdiği operasyonlarda yapılan işlemlerle ilgili açıklama şöyle:

"63 polis hakkında adli işlem yapıldı. 10 kişi tutuklandı, 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 9 polisin Bylock kullandıkları tespit edildi. 40 kişi ise serbest bırakıldı. Milli Eğitim camiasında 172 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 12 kişi tutuklandı, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 6 kişinin Bylock kullandıkları tespit edildi. 151 kişi ise serbest kaldı. Farklı kamu kurumlarında çalışanlar arasında 71 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 6 kişi tutuklandı, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 8 kişinin Bylock kullandıkları tespit edildi. 59 kişi ise serbest bırakıldı. 71 sivil hakkında yapılan adli işlemlerin ardından 34 kişi tutuklandı, 29 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 21 kişinin ise Bylock kullandıkları tespit edildi. 8 kişi ise serbest bırakıldı. Farklı il ve ilçelerin savcılıklarının istedikleri 70 kişi yakalandı ve ilgili savcılıklara teslim edildi. Bunlardan 12 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 kişinin Bylock kullandıkları tespit edildi. 56 kişi ise tamamıyla serbest kaldı." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da yolcu uçağı düştü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Çınar’da çocuk istismarı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...