07 Aralık 2016 07:11

Türk-İş: 1600 lira talebimizin arkasındayız

Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası tarafından sendika genel merkezinde düzenlenen Türkiye’de vergi adaletsizliği ve ücretler paneli öncesinde konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “1600 lira mükemmel bir rakam değil. Türk-İş olarak bir ifade kullandık bunun arkasındayız” dedi. Atalay kıdem tazminatına ilişkin ise, “Cumhurbaşkanı söz verdi taraflar anlaşmadan bununla ilgili bu ülkeyi yönetenler olumsuz bir şey yapmazlar, yapamazlar, yaptırmayız” ifadelerini kullandı.

‘İSTEMENİN SINIRI YOK’ DİYEN BAKAN ÖLÇÜSÜZ

İlk toplantısını dün gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit komisyonunda işçiyi temsil eden Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, patronlar ve bakanlar tarafından 1600 lira talebine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Devlet İstatistik Enstitü’sunun belirlediği rakamın 1600 lira olduğunu söyleyen Atalay, “Sanki 10 bin lira demişiz. Ekonomi Bakanı ‘İstemenin sınırı yok’ diyor. Ölçüsüz bir cevap. Çalışma Bakanı da cevap veriyor. Birisi ölçülü söylüyor, birisi ölçüsüz söylüyor” diye konuştu.

PATRONLAR BATARIZ DİYOR

Atalay, patron sendikası TİSK’in 1600 lira asgari ücret talebine ilişkin “Batarız” dediğini aktararak, “Ben de onlara 1600 lirayı size verelim. Geçinin” diye konuştu. Atalay, “1600 lira mükemmel bir rakam değil. Türk-İş olarak bir ifade kullandık, bunun arkasındayız” dedi.

‘KIDEM TAZMİNATI İÇİN CUMHURBAŞKANI SÖZ VERDİ…’

Atalay, kıdem tazminatına ilişkin “Cumhurbaşkanı da Başbakan da söz verdi. Dediler ki; taraflar anlaşmadan bununla ilgili olumsuz bir şey yapmayız. Biz de diyoruz ki, bununla ilgili bu ülkeyi yönetenler olumsuz bir şey yapmazlar, yapamazlar, yaptırmayız” dedi.

‘Mevcut kıdem tazminatı sisteminin içinde olanlara dokunmayalım devam etsin’ denildiğini hatırlatan Atalay “Almayanlarla ilgili düzenleme yapılsın. 1 gün çalışanın da 1 ay çalışanın da kıdem tazminatını versinler. Bu sistemin içinde taraflar biz olalım. Hak-İş’e de DİSK’e de ifade ettim. Bazı siyasiler bunun gündeme getiriyorlar. Kıdem tazminatı ile ilgili bir şey olmaz rahat olsunlar. Olumsuz bir şey olursa başta ben olmak üzere kimse koltuğunda oturamaz. Herkes ceketini alır gider” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zırhlı araç devrildi: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Siirt'teki maden faciasında tutuklu sayısı 7’ye yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...