06 Aralık 2016 11:08

Avukatlara verilmeyen dosya yandaş gazetecide

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun gözaltına alınmasınyla ilgili dosya avukatlara verilmezken; yandaş gazetede çıktı.

Paylaş

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun gözaltına alınmasından sonra avukatlarına getirilen soruşturma belgelerine erişim kısıtlamasına karşılık, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, bu belgelerin elinde olduğunu ileri sürdü.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, önceki Akşam 24TV kanalındaki “Esas Mesele” programında konuştu. “Barbaros Muratoğlu hakkındaki soruşturmayla ilgili belgeler elimde” diyen Kelkitlioğlu, “Soruşturmanın selameti için açıklamıyorum. Barbaros Muratoğlu’da ByLock çıkarsa ne diyecekler” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi  Kelkitoğlu’nun bu açıklamalarını”Avukatlara verilmeyen erişim kısıtlamalı dosya yandaş gazetecide” başlığıyla haberleştirdi.

Bu açıklama ile Muratoğlu’nun avukatlarının ulaşamadığı soruşturmayla ilgili gizli belgelerin bir gazetecinin elinde olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Murat Kelkitlioğlu, Barbaros Muratoğlu’nun “FETÖ” ile ilişkili olduğunu iddia etmiş ve Akşam gazetesi de bu iddiaları manşetine taşımıştı. Kelkitoğlu’nun hedef göstermesinin ardından Muratoğlu geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alınmıştı.

Star Yazarı Cem Küçük ise Muratoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından sıranın Aydın Doğan, Ahmet Hakan ve İsmail Saymaz’a geleceğini yazarak hedef göstermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amasra'da termik santrale karşı 12 bin imzalı itiraz

SONRAKİ HABER

Demre'de Noel Baba ayinle anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...