06 Aralık 2016 10:10

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden KESK mitingine çağrı

KESK Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda 11 Aralık Pazar günü gerçekleşecek mitinge İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de katılacağını açıkladı.

Paylaş

KESK Genel Merkezi, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu emekçilerine yönelik ihraçlara ve yaşanan hukuksuz uygulamalara karşı merkezi 5 ilde "İhraçlara, açığa almalara, sürgün ve cezalara teslim olmayacağız" şiarıyla bölge mitingleri gerçekleştireceğini açıkladı. İzmir'de gerçekleştirilecek mitingine ise, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri katılacağını açıklamak için Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı yaparak kamuoyuna duyurdu.

Basın toplantısına sendika, oda, dernek ve siyasi parti temsilcileri katılırken, kurumlar adına hazırlanan ortak açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. OHAL'le birlikte AKP’ye muhalif tüm kesimlerin hedef alındığını belirten Sarı, "Hedefte olan sadece üyeleri açığa alınan, ihraç edilen, gözaltına alınan, tutuklanan KESK üyeleri değil, emek, barış ve demokrasiyi savunan herkestir. İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, diplomalarımız, kazanılmış haklarımız, sendikal haklarımız hukuk tanımaz bir keyfiliğin kuşatması altındadır" dedi.

KESK’in OHAL'in kaldırılması ve KHK'lerin geri geçilmesi için İzmir'de gerçekleştireceği mitinge Emek ve Demokrasi Güçleri olarak katılacaklarını söyleyen Sarı, "Hep birlikte işimize ve geleceğimize sahip çıkmak için, açığa alınan, ihraç edilen emekçilerin işlerine geri dönüşünü sağlamak için, barış ve demokrasi için 11 Aralık Pazar Günü saat 12.30'da Cumhuriyet Meydan'ında toplanıyoruz. Tüm İzmir halkını da mitinge katılmaya devam ediyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Adliyesi'nde operasyon: En az 20 gözaltı

SONRAKİ HABER

HDP’li vekillerin Demirtaş’la görüşmesine engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...