06 Aralık 2016 08:38

‘Türkiye’deki basınla dayanışma içinde olacağız’

Almanya’da ‘Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğü’ paneli düzenlendi.

Paylaş

Münih Verdi Sendikasına bağlı Alman Gazeteciler Birliği, Rote Hilfe, DİDF Münih ve DİDF Münih Gençlik’in çağrısı ile “Türkiye’de Basın ve Düşünce Özgürlüğü” konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Haber Koordinatörü Ercüment Akdeniz ve Nürnberger Nachrichten gazetesinden Georg Escher katıldı.

Moderatörlüğünü DİDF Yönetim Kurulu üyesi Aziz Aslan’ın yaptığı toplantıda konuşan Ercüment Akdeniz Türkiye’de muhalif basın üzerindeki baskılara dikkat çekti.

AKDENİZ: BURADAKİ GAZETECİLER TÜRKİYE’Yİ GÖRMELİ

Akdeniz, AB ve Almanya Hükümeti’nin mülteci pazarlığı ve diplomatik hesaplar nedeniyle Türkiye’deki antidemokratik uygulamalara seyirci kaldığını ifade ederek, toplantıya katılanlara şu çağrıyı yaptı: “Burada yapılacak etkinliklerle Alman Hükümeti’ni Türkiye’ye yaptıkları yardımları gözden geçirmesi ve politikasını değiştirilmesi konusunda demokratik zorlamalarda bulunulmalı. Buradaki gazeteci meslektaşlarımız Türkiye’deki muhalif gazetelere yazı yazmalı, mümkünse Türkiye’ye gelip haber nöbetlerine katılmalı. Bu Türkiye’de ki basına en büyük destek olacaktır.”

Hükümetlerden ziyade Almanya’daki sendikaların ve gazetecilerin muhalif basınla dayanışmasının önemine dikkat çeken Akdeniz haber alma hakkının evrensel bir hak olduğunu belirtti.

Alman Gazeteciler Birliği (DJU) merkesi yönetiminde yer alan Nürnberger Nachrichten gazetesinden Georg Escher de Türkiye’ye her yıl bir gazeteci heyeti ile geldiklerini söyledi. Escher konuşmasında, Türkiye’deki meslektaşları ile dayanışmaya içerisinde olduklarını ifade etti. “Elbette karşılıklı bir haber iletişimi kurulabilir” diyen Escher “Burada bizim söz hakkımız var. Bunu kullanabiliriz ve Türkiye’de olanları anlatabiliriz. DJU olarak da, diğer gazeteci birliklerinde de türli,ye’deki meslektaşlarımızla bir dayanışma sağlayabiliriz” dedi. (Münih/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret görüşmeleri: Patronlar sıfır zam dayatıyor

SONRAKİ HABER

Lafazanis, 8 Aralık’ta TMMOB’da olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...