05 Aralık 2016 13:08

Üstü brandalı evde yaşam mücadelesi

Hakkari Yüksekova’da çatışmalarda evin bir bölümü yıkılan Çiftçi ailesi, kışın dondurucu soğuğuna karşı çözümü evi brandayla kapatmakta buldu.

Paylaş

Hakkari Yüksekova’da yaşanan çatışmalar sırasında yaşadıkları evleri yıkılan, ancak maddi güçleri olmadığı için başka yere taşınamayan Çiftçi ailesi, kış ortasında çareyi evlerinin ayakta kalan bir odası ile koridorunun üzerini branda ile kapatıp, burada yaşamlarını sürdürmekte buldu.

Yüksekova’da 79 gün süren operasyonda evleri yıkılan yüzlerce ailelerden biri, 4 çocuklu Çiftçi ailesi oldu. İlkbahar ve yaz ayları boyunca sokakta kalarak zor günler geçiren ailenin, yaşları henüz 4 ile 12 arasında değişen çocuklarıyla birlikte bastıran kış soğukları altındaki yaşam mücadelesi daha da zorlaştı.

Güngör Mahallesi’nde yer alan evleri büyük oranda yıkılan aile, maddi olanakları el vermediği için evlerini onaramadıkları gibi başka bir eve de taşınamayınca, çareyi sadece bir odası ve koridoru ayakta kalan evlerinin üzerini branda ile kapatıp, yerleşmekte buldu. Bu haldeki evlerinde kalan aile, komşularının verdiği destekle ayakta durmaya çalışıyor.

Ayağındaki sakatlıktan dolayı çalışmakta zorluk çeken baba Hekim Çiftçi, maddi imkanları olmadığı için başka bir eve geçemediklerini ifade etti. Serdikleri brandaların soğuk havayı kesmediğini söyleyen baba, yine çatılarının sürekli damlamasından yakındı.

Anne Emine Çiftçi de, küçük çocukları ile birlikte tek odalı çatısı olmayan bu eve mahkum olmaktan şikayetçi. “Bazen çocuklarıma yedirecek ekmeğim olmuyor. Komşularımdan istiyorum. Bu rezaletten kurtulmak, çocuklarımla temiz bir yerde yaşamak istiyorum. Ne yakacak odunumuz ne de kömürümüz var” diyen anne, kendilerine uzatılacak bir yardım elini beklediklerini dile getirdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

TSK'ye görüntü sağlayacak olan Göktürk-1 uzaya fırlatıldı

SONRAKİ HABER

Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...