05 Aralık 2016 12:51

Akit’in hedef gösterdiği doktor işten atıldı

Ortaokuldaki çocuğuna namaz eğitimi dayatmasına karşı çıktığı için Yeni Akit’in hedef gösterdiği doktor Abuzer Meral işten atıldı.

Paylaş

Vedat AYDEMİR
İstanbul

Ortaokulda okuyan çocuğuna zorunlu din dersi kapsamında namaz eğitimi dayatmasına itiraz ettiği için Yeni Akit tarafından hedef gösterilen doktor Abuzer Meral işten atıldı.

Yalova’da özel bir hastanede görev yapan Meral, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi tarafından ‘İslam düşmanı’, ‘Bu nasıl doktor?’ başlıklarıyla hedef gösterilmesinin ardından sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten atıldı.

Evrensel’e konuşan Meral, zorunlu din dersi kapsamında sınıfta uygulamalı namaz eğitimi itirazından sonra okuldaki öğretmenler tarafından “Bak başına neler açacağız” sözleriyle tehdit edildiğini öne sürdü. Akit gazetesinde çıkan haberin ‘ısmarlama haber’ olduğunu ifade eden Meral, ölüm tehditleri aldığını bu yüzden çocuklarını okula gönderemediğini söyledi.

Yaşadığı durumu linç kampanyası olarak değerlendiren Meral, “Yazdığım hiçbir şeyde suç unsuru yok. Kamuoyunda paylaşılan yazılan şeyler. Siyasi yorumlar. Temiz inançlı Müslümanlar ile hiç bir sorunum yok, olmaz” dedi. Meral, sosyal medya hesabından “Bu saatten sonra bana, aileme gelebilecek herhangi bir şiddet, hak mağduriyetinin sorumlusu okul yönetimi, Din Bilgisi öğretmeni ve kocası ile birlikte tetikçi Yeni Akit ve sosyal medyada hedef gösteren herkestir” paylaşımında da bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Kasım ayında 28 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

‘Yan yana durarak büyüyüp ilerleyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...