5 Aralık 2016 12:35

Yunanistan eski Enerji Bakanı Lafazanis Türkiye’ye geliyor

Yunanistan eski Enerji Bakanı ve yeni kurulan Halk Birliği Partisi’nin lideri Panagiotis Lafazanis Emek Partisi'nin daveti üzerine İstanbul'a geliyor.

Yunanistan eski Enerji Bakanı Lafazanis Türkiye’ye geliyor

Yunanistan eski Enerji Bakanı ve yeni kurulan Halk Birliği Partisi’nin lideri Panagiotis Lafazanis, aralarında Emek Partisi’nin de olduğu çeşitli siyasi parti ve kurumlarla görüşmeler yapmak ve değerlendirmelerde bulunmak üzere 7-8 Aralık’ta İstanbul’da olacak.

Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve dış politikaların görüşüleceği bir etkinlik yapılması da planlanıyor. Yunanistan Başbakanı Çipras’ın üçüncü kurtarma paketini kabul kararına en sert karşı çıkan eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis olmuştu.

Başbakan Aleksis Çipras, ilk önce AB ile müzakereleri tıkayan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’i görevden almış, ardından içlerinde Lafazanis’in de bulunduğu kabine üyelerini referandum ve parlamento oylamaları sonrası farklı görüşte bulundukları için değiştirmişti. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et