05 Aralık 2016 09:24

25 Kasım standına disiplin soruşturması

Koç Üniversitesi'nde 25 Kasım için açılan stant nedeniyle dört öğrenci hakkında disiplin soruşturması açıldı.

Paylaş

İstanbul’da bulunan Koç Üniversitesi'nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için açılan stant nedeniyle dört öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Soruşturma gerekçesi olarak Güvenlik Müdürlüğü'nün “izinsiz afiş ve pankart astıkları iddialarını" bildirdiği tutanak gösterildi.

Rektörlüğün hakkında disiplin soruşturması açılmasını istediği öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin savunma hakkını düzenleyen 15. maddesi uyarınca savunma vermeye çağırıldı.

Soruşturmanın stantta olan üç kadın öğrenci ile standı ziyarete gelen bir erkek öğrenciye açıldığı belirtildi.

STANT BİR KAÇ SAAT KALDI

İsminin açıklanmasını istenmeyen öğrenci, Kadın Dayanışma Topluluğu olarak 25 Kasım’da Taksim’de yapılacak gece yürüyüşüne çağrı için Öğrenci Merkezi’nde stant açtıklarını söyledi. Öğrenci, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:
“Masamızda şiddete uğrayan kadınların resimleri vardı, yürüyüş için bildiri dağıttık, müzikler çaldık. Güvenlik görevlileri gelerek iznimizin olmadığını standı kapatmamız gerektiğini söyledi. Arkadaşlarımız öğrenci işleri ile ilgilenen dekan ile görüştü. Kendisi inisiyatif kullandığını, standın yerini değiştirmemizi söyledi. Standın yerini değiştirmedik ancak masayı kaldırarak dövizleri yere koyduk. Bir daha bize karışan olmadı. Toplamda birkaç saat sürdü. 30 Kasım’da ise hakkımızda açılan soruşturmaya dair savunma yapmamız için e-posta geldi” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liseli öğrenci kazada can verdi, halk yolu trafiğe kapattı

SONRAKİ HABER

Kahraman kardeşler Kadıköy’de sahne alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa