04 Aralık 2016 17:02

"Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz"

"Uzunca bir süredir uygulanan baskı ve sindirme politikalarına rağmen sokağa çıkan binlerce kadın sayesinde geri adım atıldı. "

Paylaş

Esenyurt’tan Liseli Öğrenciler
Son günlerde tecavüzün meşrulaştırılması ve rıza yaşının on ikiye düşürülmesi için meclise getirilen insanlık dışı yasa tasarısı hepimize bu düzeni tekrar düşündürdü. Uzunca bir süredir uygulanan baskı ve sindirme politikalarına rağmen sokağa çıkan binlerce kadın sayesinde geri adım atıldı. Fakat zaten ülkemizde kadına, çocuğa şiddeti, tacizi, tecavüzü, istismarı meşru kılan politikalar izleniyor. Şort giydiği için Ayşegül Terzi’ye tekme atan şahsa uygulanan adil hukuk (!), İzmir’de 9 yaşındaki çocuğu istismar edip kalp krizinden ölmesine sebebiyet veren adamın tutuksuz yargılanması gibi örnekler ülkemizdeki adaletin çürümüşlüğünün kanıtı.
Kadın ve çocuklar için yaşanılabilir bir ülke olmasını temenni ettiğimiz Türkiye ne yazık ki erkek egemen gerici zihniyet yüzünden böyle bir ülke değil. İktidarın kadına dair düşünceleri şunlar; “Kadınlar için tek kariyer annelik”, “Bir tane kız mıdır kadın mıdır bilmem”, “Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum”, “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün”, “Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek”
Yasa tasarısının ardından gösterilen tepkiler, yapılan eylemler bize bir kez daha bir arada olup direnirsek her türlü hukuksuzluğun önlenebileceğini gösterdi. Bizler gücümüzün farkında olup iyi koşullarda yaşamak için bulunduğumuz her alanda okulumuzda, sınıfımızda, mahallemizde mücadele etmeye devam edeceğiz. Tecavüzü, istismarı meşrulaştıracak hiçbir yasanızı kabul ettiremeyeceksiniz!

ÖNCEKİ HABER

Kendi düşüncelerimizle var olabilmek için

SONRAKİ HABER

Erdal Eren'den bugüne

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...