04 Aralık 2016 17:00

Kendi düşüncelerimizle var olabilmek için

"Biz gençleri kendi ideallerine, kendi buyrukları altına sokmak için oynamadıkları oyun yok."

Paylaş

Eren TOSUN
Halil Akkanat Çok Programlı Anadolu Lisesi
Esenyurt

Sevgili arkadaşlar, bugünkü yazımda devlet okullarında okuyan  öğrencilerin her zaman karşısına çıkan sorunları ve bu sorunların nasıl çözüleceğini anlatacağım.
Biliyoruz ki devlet okullarında sosyal, bilimsel, kültürel ve sportif aktiviteler yapılmıyor. Bundan en çok öğrencilerin çektiği aşikar ve karşımızda bu sorunların çözümünü bulmak istemeyen bir hükümet var. Biz gençleri kendi ideallerine, kendi buyrukları altına sokmak için oynamadıkları oyun yok.
Bunu yapmak için en can alıcı yer olan eğitim sistemini kullanmaktadır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ve yapılan KHK’lerle binlerce akademisyen ve onlarca öğretmen mesleklerinden ihraç edildi.
AKP Hükümetinin yaptığı bu çalışma bize gösteriyor ki insanların aydınlanmasını engellemek  için eğitim sistemi çarçur edildi. Bu sene 4 bin öğrenci TEOG yüzünden açıkta kaldı. 
Sevgili arkadaşlar, bu sorunları kökten çözmek istiyorsak bunu kendimiz başarmalıyız. Kendimizi kültür, sanat, spor,  bilim ve sosyal alanlarda geliştirirsek sorunların çıkış nedenine ve çözümüne kolayca eğilebiliriz.
EĞİTİMDE CİNSİYETÇİLİK DEVAM EDİYOR
Geçen hafta dikkatimi çeken bir yazı oldu. Bir öğrenci sırf kadın olduğu için bilişim bölümüne gitmek zorunda kalmış. Çünkü onlar erkek sen ise kadınsın! Altından kalkamazsın. Toplumu toplum yapanın kadın olduğunu ne çabuk unuttuk! AKP Hükümetinin yaptığı darbeleri engellemek için dediğim gibi dil, mezhep ve etnik köken ayrım yapmaksızın mücadele ederek, en önemlisi kendimizi geliştirir ve kendimizi aydınlatırsak bunu başarabiliriz! Ama korkmadan, yılmadan!

ÖNCEKİ HABER

Sürgün

SONRAKİ HABER

"Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa