28 Mayıs 2012 07:35

Havada grev yasağına tepki

Hava iş kolunda grev yasağı getiren kanun teklifinin TBMM İçişleri komisyonunda kabul edilmesine DİSK ve Sendikal Güç Birliği Platformundan tepki geldi.“Sendikal harekete darbe niteliği taşıyan havacılık hizmetlerinde grev yasağı kabul edilemez” başlığı ile yazılı bir açıklama yapan DİSK Yönetim Kurulu, bu kanun teklifi ile h

Havada grev yasağına tepki
Paylaş

“Sendikal harekete darbe niteliği taşıyan havacılık hizmetlerinde grev yasağı kabul edilemez” başlığı ile yazılı bir açıklama yapan DİSK Yönetim Kurulu, bu kanun teklifi ile havacılık iş kolunun tamamına grev yasağı getirildiğini kaydetti.

Açıklamada “İşçilerin insanca çalışma ve insanca yaşama hakkına karşı işverenlerin kölelik düzenine uzanan yolda dikensiz gül bahçesi yaratmak için Anayasa’yı ve uluslararası sözleşmeleri çiğnemekten çekinmeyen AKP, sendikal harekete karşı bir darbe niteliği taşıyan bu adımla sadece havacılık işkolunda çalışanların değil, bütün bir işçi sınıfının teslim alınmasını hedeflediğini de göstermiştir” denildi.
DİSK, hava iş kolunda örgütlü Hava-İş Sendikasının mücadelesinin yanında ve omuz omuza olacağını açıkladı.

HAVA-İŞ’İN YANINDAYIZ

Sendikal Güç Birliği Platformu dönem sözcüsü ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel yaptığı yazılı açıklamada, “Havacılık hizmetlerine grev yasağını reddediyoruz. Güç Birliği olarak Hava-İş Sendikamızla birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Hava-İş Sendikası, tam da toplusözleşme süreci içinde, yasal işlemleri usulüne uygun bir şekilde yürütürken, THY yönetimi ve Hükümetten gelen çalımlar işin vahametini ibret ve dehşet verici bir şekilde gözler önüne sermiştir. Hukuk tarihinde görülmemiş bir şekilde usulüne uygun bir arabulucu ataması yargıya götürülmüş, yargıdan döneceği kesin olduğu için de yine dünyada emsali olmayan şekilde bu işkoluna grev yasağı getirilmeye kalkılmıştır” dedi.
AKP’nin ülkeyi demokratikleştirme, özgürlük alanlarını genişletme gibi bir derdi olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Türkel, grev yasağı girişiminin de bunun ispatı olduğunu kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kürtaj yasaklanmalı'

SONRAKİ HABER

Korkut Eken, Cumartesi Anneleri'ni tehdit etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa