04 Aralık 2016 12:58

KESK’in yapacağı bölgesel mitinglere Aydın’dan çağrı

KESK'in OHAL ve KHK'lere karşı yapacağı miting öncesi Aydın'a gelen KESK yöneticileri mitinglere katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

KESK’in “Haklar, OHAL ve KHK’lardan önce gelir! İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız!” sloganıyla yapacağı bölgesel mitingler öncesi KESK yöneticileri ve KESK’e bağlı sendikaların genel başkanları il ziyaretlerine başladı.

KESK MYK üyesi Fatma Çetintaş, ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, BES Genel Başkanı Fikret aslan ve Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, il ziyaretleri kapsamında dün Aydın’a geldi. HDP, EMEP, ÖDP ve Alevi örgütlerini ziyaret eden heyet daha sonra Eğitim Sen İl binasında basın açıklaması yaptı. 

‘15 TEMMUZ İKTİDARIN SİLAHI OLDU’

Burada konuşan Fatma Çetintaş, 15 Temmuz darbe girişiminin hükümetin elinde silaha dönüştüğünü söylerek, “Bırakalım 3’er aylık OHAL dönemini, ülkemizin gelecek on yıllarının KHK’lerle belirlendiği, seçim yapılmasına bile gerek kalmayacak şekilde AKP’nin gelecekte de iktidarda kalmasının zemininin hazırlandığı bir kez daha netleşmiştir” dedi. Çıkarılan 12 KHK ile 100 bin kamu emekçisinin işinden edildiğini ekleyen Çetintaş, ihraç edilen emekçiler ve aileleri birlikte düşünüldüğünde 1 milyona yakın kişinin mağdur edildiğini söyledi. KESK ve KESK’e bağlı sendikaların da ağır bir saldırı altında olduğunu vurgulayan Çetintaş, “Sendikal hak ve özgürlükler KHK’ler yoluyla ortadan kaldırılmıştır. Açık ki, konfederasyonumuz, sendikalarımız ve üyeler bu yolla biat etmeye zorlanmakta, sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktayız” diye konuştu. Çetintaş, OHAL’de yaşanan hukuksuzluklara karşı emekçiler başta olmak üzere tüm kamuoyunu mitinglere destek vermeye çağırdı. (Aydın/EVRENSEL) 


10 ARALIK’TAN İTİBAREN MİTİNGLER BAŞLIYOR

KESK,  OHAL ve KHK’lerle yaşanan hukuksuzluklara karşı bir dizi eylem ve etkinlik yapacak. 8 Aralık Perşembe günü KESK’in  21. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da  Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda dayanışma şenliği düzenlenecek. 10 Aralık tarihinde ise Mersin, Samsun ve Van’da 11 Aralık tarihinde de  İstanbul ve İzmir’de çevre şehirlerden emekçilerin de katılımıyla “Haklar, OHAL ve KHK’lardan önce gelir! İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız!” sloganıyla bölge mitingler gerçekleşecek. 20 Aralık 2016 tarihinde ise  İstanbul’dan Ankara’ya, “Emekçi Yürüyüşü” eylemi yapılacak, yürüyüş Ankara merkezli bir eylemle sonlandırılacak.

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

SONRAKİ HABER

İnegölspor maçında olay çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...