04 Aralık 2016 10:46

HDK Genel Meclisi'nden ‘birlik’ çağrısı

HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu: Kaybettiğimiz her an katliam, baskı olarak geri dönüyor. Eylem birliği ve yol birliğiyle başarabiliriz.

Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis toplantısını HDP İstanbul İl Örgütü binasında gerçekleştirdi. Toplantının basına açık bölümünde konuşan HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu birlik çağrısı yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Döviz bozdurun’ çağrısına değinen Hamzaoğlu, “Uluslararası sermayenin eli halkların cebinde ve bu boyut derinleşerek devam ediyor. Son 50 yıldır dünyanın her yerinde savaşlardan konuşmaya çok alışıktık ama şimdi savaş çok yakınımızda sürüyor” dedi.

Başkanlık sistemi tartışmaları ve OHAL uygulamalarına da değinen Hamzaoğlu, “Kaybedecek vaktimiz yok. Kaybettiğimiz her an katliam, baskı olarak geri dönüyor ve dönecek. Bu dönemde biz ‘insanların cepheye sürülmesini nasıl engelleriz’ diye sormalıyız. Bu dönemin siyasal durumunu gereği olarak eylem birliği ve yol birliğiyle başarabiliriz” çağrısında bulundu.

Ardından konuşan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise şu an dünyada bir kapitalist rejim krizinin yaşanmakta olduğunu vurguladı. Şırnak, Şirvan ve Aladağ’da yaşanan ölümlerin de kapitalist sisteminin yıkıcı etkilerinin sonucu olduğunu söyleyen Koçyiğit, OHAL ve KHK’lerin ülke demokrasisinde Demokles’in kılıcı gibi sallanmasına itiraz ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın avukatı aracılığı toplantıya gönderdiği mesajı okundu. Yüksekdağ’ın mesajında “OHAL’e karşı başlatılan kampanyanın büyütülmesi çok önemli. Bu konuda yapılacak çalışmalar dikta rejimini sarsacaktır. Asla geri adım atmadık, yine atmayacağız” ifadeleri yer aldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Musul operasyonu durduruluyor mu?

SONRAKİ HABER

Gisela May: Brecht şarkılarının vazgeçilmez sesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...