04 Aralık 2016 00:52

Ragbi Federasyonu’na kayyım

Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu, Türkiye Ragbi Federasyonu'nun 8 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan genel kurulu iptal etti ve kayyım atadı.

Paylaş

Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu, Türkiye Ragbi Federasyonu başkanı ve yönetim kurulu hakkında Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulunun vermiş olduğu cezalar ile yeni seçiminde delegelerin usulsüz olduğu gerekçesiyle, 8 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan genel kurulu iptal etti ve kayyım atadı.Türkiye Ragbi Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Şahin Kömürcü’ye 2 ile 8 ay arasında ceza verilmişti. Federasyon yöneticileri Spor Tahkim Kuruluna aldıkları cezalar nedeniyle itiraz etmişlerdi. Bu dosyayı görüşen Tahkim Kurulu, yeni delege yapısı ile yönetim hakkındaki verilen cezalar nedeniyle, sağlıklı bir karar vermek ve seçimin hukuka uygun olmasını sağlamak için Genel Kurulu tekrar iptal etti. 

Spor Genel Müdürlüğü hukukçularından Avukat Mehmet Aslan kayyım olarak atandı. Aslan, bakanlık avukatlarından iki isim belirleyecek ve federasyonu 60 gün içerisinde seçime götürecek. Seçim süreci, kararın taraflara tebliğinden itibaren başlayacak ve süreç tekrarlanacak. Başkan adayları, yeni belirlenecek delegelerden imza toplayacak ve seçime girecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Taht oyunları

SONRAKİ HABER

TÜSİAD demokrasi istiyor(mu)!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...