03 Aralık 2016 16:41

Korkmadan yaşayabilmek için...

Bizler çocuklarımız için, kendimiz için artık daha çok bir araya gelmeliyiz. Korkmadan yaşayabilmek için lütfen daha sağ duyulu olalım.

Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Geçen haftalarda güne bomba etkisi yaratan bir haberle uyandık. Mecliste tecavüz mağdurlarının tecavüzcüsüyle evlendirilmelerinin görüşülmesi çok büyük bir tepkiye neden oldu. Çalışan bir anne olarak beynimden vurulmuşa döndüm. Bu konuyu tartışmak bile bence yeteri kadar can sıkıcı bir durum. Üstüne 9 yaşındaki kızın taciz davasında tacizcisiyle karşılaşma korkusu yüzünden kalp krizi geçirerek ölmesi ve 3 yaşında bir çocuğun tecavüz edilerek öldürülmesi, engelli bir kız çocuğunun yıllarca babasının tecavüzüne uğraması... Bunların hepsini yok sayın demek anlamına geliyor bu yasa.

Çalıştığım işyerinde arkadaşlarımla konuştuğumda AKP’li bir çok arkadaşımın bu önergeyi kabul edilemez bulması beni çok sevindirdi. Çünkü insanlar artık yaşanılanları değerlendirirken oy verdiği partiyi gözetmeden tepkisini gösterebiliyor. Bu ülkede maalesef cinsel taciz ve istismar davalarının bir şekilde mağduru daha da mağdur ederek yürüdüğünü görüyoruz. Bir de bunun üstüne suçluyu koruyacak bir yasa çıkarıyorlar. Biz kadınlar bu tacizcilerin korunmasını artık istemiyoruz. Suç işleyenin suçunun yanına kar kalmasını, elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmasını istemiyoruz. Hatta suçun önüne geçecek yasaların çıkarılmasını istiyoruz.

Tacizin, tecavüzün, şiddetin önüne geçelim. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın. Bizler çocuklarımız için, kendimiz için artık daha çok bir araya gelmeliyiz. Korkmadan yaşayabilmek için lütfen daha sağ duyulu olalım. Kadınlar olarak bir arada mücadele edelim.

Tuzla’dan bir metal işçisi

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, bu karanlık günlere ışık oldu

SONRAKİ HABER

Önce tepki vardı, sonra ‘particilik’ devreye girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...