03 Aralık 2016 16:13

İnsan hakları filmleri İzmir’de

7. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 8 Aralık’ta Fransız Kültür Merkezi'nde başlıyor.

Paylaş

7. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 8 Aralık’ta başlıyor. Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen festivalde Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşması amaçlanıyor. 

Bu yıl İnsan Hakları Belgesel Film Günlerinin temasını Türkiye’nin içinden geçtiği ve İnsan hakları mücadelesinin kazanımlarını onlarca yıl geriye götüren olağanüstü hal koşularında tüm zorluklara karşın bizatihi insan haklarını savunmak oluşturuyor.

7. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nde bu yıl ülkelerindeki savaştan kaçan mültecileri, evlatlarını yitirmiş anaları, kirli ve gürültülü bir trafik karmaşasının oluştuğu şehirlerdeki hayatı, İran’da muta nikahını, zorunlu askerliği, geçmişle yüzleşme ve hafıza çalışmalarını, ‘insan yiyen dağ’ olarak bilinen Bolivya gümüş madenlerini, termik santrallere karşı yürütülen mücadeleyi, Suriye Savaşını, Soma maden faciasının ardından yürütülen hak ve adalet arayışını, kadınların özgürleşme mücadelesini, 10 Ekim Ankara Katliamı’nı, Ermeni Soykırımı’nı, barış isteyen ve ‘Çocuklar ölmesin’ diyen Amed Sporu anlatan ülke içinden ve dışından seçme belgesel filmleri izleyeceğiz. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterilen filmlerden bazılarının yönetmenleri aramızda olacak: Yönetmenler Onur Bakır, Çiğdem Mazlum, Sertaç Yıldız, Mustafa Ünlü ve Onur Öncü gösterimler sonrasında filmlerine dair izleyicilerle söyleşi yapacaklar.
7. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 11 Aralık’a kadar devam edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Biz ne zaman birleşsek kazandık!

SONRAKİ HABER

Kamuda yeni bir haberleşme ağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...