03 Aralık 2016 05:08

Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli belediyelerine operasyon

Hakkari’nin Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde yapılan operasyonlarda belediye eşbaşkanları ve bazı belediye yöneticileri gözaltına alındı. 

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde operasyonu yapıldı. Yüksekova ilçesinde bu sabah saatlerinde polislerce eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda aralarında Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay’ın da bulunduğu çok sayıda belediye personeli gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan isimler emniyete götürülürken, belediye binasında da polis ekipleri tarafından arama başlatıldı.

Aynı saatlerde polis operasyonuna sahne olan bir diğer merkez, kentin Çukurca ilçesi oldu. 

Yapılan ev baskınlarında Belediye Eşbaşkanları Hilal Duman ve Servet Tunç ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Hıdır Demiroğlu, HDP İlçe Eşbaşkanı Cumhur Erdemir, belediye personeli Ferhem Akgüz, Eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kapatılan MEYADER Temsilcisi Kazım Tekinalp ile Osman Kanar ve Remzi Kanat isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Yapılan bu gözaltı operasyonun ardından ise Belediye binası zırhlı araçlarla polis ablukasına alınıp, binada arama yapılmaya başlandı.

Yine Şemdinli'de yapılan polis operasyonunda da Belediye Eşbaşkanları Nahide Yıldız ve Seferi Yılmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Senar Duyan gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. (DİHABER)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Pansiyonun çatısı uçtu, 38 lise öğrencisi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Müfettişlerden skandal sorular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa