02 Aralık 2016 18:12

Er Mektubu Görülememiştir

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara 'Er Mektubu Görülememiştir' kitabında şüpheli asker ölümlerini derledi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Türkiye'de zorunlu olarak yapılan askerlikte ailelerinin şüpheli dediği asker ölümleri, gelecek tarihe de ışık tutacak bir derleme ile kitaplaştırıldı. CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara ülkemizde kanayan bir yara olan “şüpheli” asker ölümleri ile ilgili günümüze ve geleceğe ışık tutacak ve belge sunacak bir derlemeyi, askerde ölümlerini şüpheli bulduğu ailelerin mektupları ile kitaplaştırarak, konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Bilindiği gibi çocuklarının askerde iken ölümlerini şüpheli bulan aileler, kurdukları Şüpheli ölümler ve mağdurları derneği ile yıllardır adalet arıyorlar. Dernek yöneticileri ve Nefi Kara hazırladıkları bu belge kitabı ülkede bulunan tüm siyasi parti, dernek, meslek odaları, sendikalar ve tüm milletvekilleri ile tüm ilgili yerlere ulaştıracaklarını belirtiyorlar. 

Er Mektubu Görülmemiştir isimli derleme kitapta bulunan son söz bölümünde İHD MYK Üyesi İsmail Boyraz, “İnsanlar iradesi ve isteği dışında, zorunlu ve “vatani görevi” olarak askere alınmaktadır. Askerde insanlara, ölme ve öldürülmenin kutsal olduğu öğretilir. Bunun bile ne büyük travma yarattığı hiç sorgulanmaz. Askerlik sırasında ölümlerin büyük çoğunluğu şüpheli ölümlerdir. Ancak, bunlar kamu oyuna intihar olarak açıklanmaktadır. Askerliğini yaparken şüpheli bir şekilde ölen birçok kişinin aileleri ve insan hakları savunucuları yıllardır ölümlerin gerçek nedenlerinin ortaya çıkartılması, adaletin yerini bulması, suçluların yargı önüne çıkarılması için mücadele etmektedir”. 

Kitapta mektuplar dışında bir çok milletvekili tarafından TBMM’ye konu ile ilgili verilen araştırma önergeleri ile çeşitli yazışmalar da yer alıyor.

ÖNCEKİ HABER

Başbakan bu sefer de KOBİ'leri teskin etti

SONRAKİ HABER

The Times: Türkiye ve Rusya Suriye’yi paylaşmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...