02 Aralık 2016 17:30

Ankara Dışkapı Hastanesi'nde hekime şiddet

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Dr. Oğuz Hasdemir, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı.

Paylaş

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hekime şiddet yaşandı. Hasta ve yakınları bir sağlık çalışanıyla asansör konusunda tartıştı. Dr. Oğuz Hasdemir, sağlık çalışanını korumak isterken saldırıya uğradı.

Önce hasta, sonra da yakınlarının saldırısına maruz kalan Hasdemir'in gözünden yaralandığı ve bacağının kırıldığı öğrenildi. 3 saldırgan polisler tarafından gözaltına alınırken, Hasdemir’in de ameliyata alınacağı öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından sağlık örgütleri hastaneye gitti. TTB Genel Sekreteri Sezai Berber, SES Ankara Şube Başkanı Hüsnü Yıldırım, ATO Genel Sekreteri Mine Önal ve aynı zamanda doktor olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Hasdemir'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

YILDA 10 BİNDEN FAZLA ŞİDDET HABERİ GELİYOR

Olayı Ewvrensel’e değerlendiren ATO Genel Sekreteri Mine Önal, “Ankara Tabip Odası olarak mesaimizin çoğu kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmakla geçiyor. Sağlıkta dönüşümle birlikte sağlık emekçilerine dönük şiddet inanılmaz bir boyuta çıktı. Yılda 10 binin üzerinde şiddet olayı yaşanıyor. Çünkü çalışma ortamı şiddeti doğuran bir noktaya gelmiş durumda. Çok sayıda hastaya bakılması, hasta beklentisinin müşteri memnuniyeti gibi algılanması gibi bir çok nedenden söz edebiliriz. Yine acil servislerde oldukça yüksek bir hasta yükü var” dedi.

Doktor Ersin Aslan'ın öldürülmesinin ardından Mecliste sağlıkta şiddetle ilgili bir komisyon kurulduğunu hatırlatan Önal, ancak orada alınan kararların uygulanmadığını dile getirdi. Cezai yaptırımların yeterli olmayacağını vurgulayan Önal, sağlıkta dönüşümle birlikte hekimlerin değersizleştirildiğini ifade etti. Önal, sağlıkta şiddete karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve Alpay özgürlük nöbetine mesaj yolladı

SONRAKİ HABER

Yeni E Dergisi okuyucularıyla buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...