02 Aralık 2016 16:30

‘Mithat Alam Altyazı’yla yaşamaya devam edecek'

28 Kasım'da aramızdan ayrılan Mithat Alam Altyazı’yla yaşamaya devam edecek

Paylaş

Altyazı sinema dergisi aralık sayısı yayımlandı. Derginin on beş yıl boyunca yayım hayatını sürdürebilmesinde büyük pay sahibi olduğu ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mithat Alam’ı, ilk öğrencilerinden Umut Barış Dönmez anlatıyor. Mithat Alam’ın hayatını anlattığı nehir söyleşi, kasım ayında İletişim Yayınları tarafından ‘Sinemayı Seven Adam ‘ başlığıyla yayımlanmıştı. Dönmez, hazırladığı kitabın ortaya çıkış sürecini ve Mithat Alam’ın hayatının her köşesine sinmiş sinema sevgisini Altyazı için kaleme aldı.  

Derginin bülteninde ise “28 Kasım tarihinde, Aralık sayımız matbaadayken kaybettiğimiz dostumuz ve hocamız Mithat Alam, kurucusu olduğu Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, Mithat Alam Eğitim Vakfı ve on beş yıl boyunca yayım hayatını sürdürebilmesinde büyük pay sahibi olduğu Altyazı’yla yaşamaya devam edecek.” ifadesi yer alıyor. 

AŞIKLAR ŞEHRİ

Whiplash ile büyük bir çıkış yapan Damien Chazelle’in yeni filmi Aşıklar Şehri (La La Land) umutsuzluğun egemenliğini ilan ettiği günümüzde, eski usul müzikal geleneğini yeniden canlandırarak izleyicisine gerçeklikten bir kaçış kapısı aralıyor. Eski usul olmakta ısrar edişinde taze bir soluk olan Aşıklar Şehri’ni Engin Ertan yazdı.

BABAMIN KANATLARI

İnşaat işçilerinin hayatını ve iş cinayetlerini mercek altına alan Babamın Kanatları, bugünün Türkiye’sine ve işçi sınıfına dair gerçekçi ve vurucu bir tablo çiziyor. Yönetmen Kıvanç Sezer, Adana ve Antalya film festivallerinden ödüllerle dönen ilk uzun metrajını Altyazı’ya anlattı.

GEZİCİ FESTİVAL’DE REHA ERDEM’İN SEÇTİKLERİ

Bu yıl Ankara’dan sonra yoluna Eskişehir ve Kastamonu’yla devam edecek olan Gezici Festival’in ‘Sinemanın Altın Çağı’ bölümünde Reha Erdem’in seçtiği beş farklı klasik gösteriliyor. Gerçekliğin baskılarından ve sıkıcılığından kaçan isyankar ve özgür ruhlu Reha Erdem karakterleriyle seçkideki filmler arasındaki bağlara dikkat çeken Ali Deniz Şensöz’ün incelemesi, Altyazı’nın aralık sayısında. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’dan ABD’ye yaptırım tepkisi

SONRAKİ HABER

Belediyeler şirket değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...