02 Aralık 2016 15:52

Mattis: Benimle uğraşırsanız hepinizi öldürürüm!

Donald Trump'ın ABD'nin Başkanı olarak seçilmesiyle Pentagon’un başına ‘Deli Köpek’ olarak tanınan James Mattis’in geçmesi ihtimalleri yükseldi

Paylaş

ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump’ın kabineyi şekillendirme yönünde temasları devam ediyor. Euronews’ın haberine göre Savunma Bakanlığı Pentagon’un başına James Mattis’in gelmesi beklentileri güçlendi. 66 yaşında olan James Mattis yaklaşık dört yıl kadar önce deniz kuvvetlerinde General rütbesiyle görev yapıyordu.

Mattis’in Savunma Bakanı olarak göreve başlaması için Cumhuriyetçilerin kontrolündeki ABD Kongresi’nden onay alması gerekiyor. Mattis Kongre onayını da alırsa, ABD Savunma Bakanı olarak görev yapmış olan ikinci emekli general olacak.

OLASI BAKAN MATTIS KİMDİR?

“Nazik olun, profesyönel davranın. Ama tanıştığınız herkesi öldürmek üzere bir planınız da olsun”. BBC’nin haberine göre 2003’te Irak’ın işgali sırasında General James Mattis ABD deniz piyadelerine işte bu tavsiyede bulunuyordu.

Şimdi Pentagon’un idaresini devralmaya hazırlanan Mattis, ‘Deli Köpek’ (Mad Dog) lakabıyla biliniyor ve hem şahin tutumuyla, hem de çok konuşulan sözleriyle tanınıyor.

Habere göre, 66 yaşındaki emekli generalin sözleri Twitter’da ABD askerleri tarafından #mattisisms etiketiyle çokça paylaşılıyor.

‘HEPİNİZİ ÖLDÜRÜRÜM’

Mattis, 2013 yılında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndaki (CENTCOM) görevini tamamladıktan sonra emekli olmuştu. CENTCOM, ABD ordusunun Ortadoğu operasyonlarından sorumlu kolu. Mattis, o dönemlerde ABD Başkanı Barack Obama’nın Ortadoğu politikalarını kamuoyu önünde açık bir dille eleştiriyordu. Mattis İran’ı “Ortadoğu’da istikrarın önündeki en kalıcı tehdit” olarak tanımlıyor. 2003 Irak işgali sırasında da kilit rol üstlenen Mattis, Felluce çatışmalarında deniz piyadelerini komuta ediyordu.

General James Mattis ve “ünlü” sözleri ise şöyle:

  • “İlk kez birisini öldürdüğünüz an, hayatınız için bir dönüm noktasıdır.” Ancak şu da söylenmeli ki bu dünyada öldürülmeyi hak eden pislikler de var.
  • “Barış için geldim. Topçu bataryalarını getirmedim. Ama gözümdeki yaşla yalvarıyorum: Eğer benimle uğraşırsanız hepinizi öldürürüm.”
  • “Muharebede en önemli 15 santim iki kulağınızın arasıdır.”
  • “Bazı insanları vurmak eğlenceli oluyor. Sizi desteklerim. Boğuşmayı da severim.” (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye de AB de boş tehdit savuruyor’

SONRAKİ HABER

İran’da işçiler, haklarını yok eden yasayı engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...