01 Aralık 2016 19:14

Türkiye Satranç Şampiyonası sonuçlandı

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Mert Erdoğdu birinci oldu.

Paylaş

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Gebze Belediyesi'nin  ev sahipliğinde gerçekleşen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda birinci Mert Erdoğdu, ikinci Mert Yılmazyerli, üçüncü de Ege Köksal oldu.

Türkiye Satranç Şampiyonası Gebze İlçesi'nde bir otelde 18 Kasım-01 Aralık tarihleri arasında 14 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Turnuvanın  final müsabakasına  Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Muzaffer Çimtımar, şampiyonaya katılan sporcular ve satranç severler katıldılar.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye'nin en başarılı satranç ustalarının şampiyonada yarıştığını belirterek, sporcuları tebrik etti.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 13 gün süren şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını ve organizasyonun aksamadan başarı ile sonuçlandığı söyledi.

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Mert Erdoğdu birinci olurken, İzmir'den katılan Mert Yılmazyerli ikinci, Ankara'dan katılan Ege Köksal yarışmanın üçüncüsü oldu. Yarışmada birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin ve üçüncüye 4 bin lira ödül verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de eğitime kar engeli

SONRAKİ HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande 2017'de aday olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...