01 Aralık 2016 16:15

Uydu görüntüleri net: AKP'den bu yana yeşil alanlar azaldı

Google Earth-Timelapse'daki uydu görüntüleri 2001 ve 2016 yılları arasındaki yeşil alan farkını net bir şekilde gösteriyor

Paylaş

Google Şirketinin kullanıcıları için hizmetine sunduğu ‘timelapse’ özelliği İstanbul’un yeşil alanlarının seneler içerisindeki yok oluşunu belgeledi. AKP hükümetinin bir yıl öncesi olan 2001 ile 2016 yıllarındaki İstanbul ve çevresinden alınan uydu haritaları kaşılaştırıldığında, yeşil alanların göz ardı edilemez bir şekilde azaldığı görülüyor.

NeoTempo.com'dan Eyüp Erdoğan’ın haberine göre, harita incelemesinde özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolu için yapılan tahribat gözler önüne seriliyor.

Gezi protestoları ve sonrasında ısrarla AKP döneminde yoğun şekilde ağaç dikildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz çevreciyiz be, kimse çevrecilikte yarışamaz” demişti. Erdoğan’ın Türkiye gazetesinde yayımlanan 16 Kasım 2013 tarihli konuşması şöyleydi:

“Ağaç dikme konusunda, çevre hassasiyeti konusunda kimse bizi eleştiremez. Biz, ağaç dikme konusunda, çevrecilik konusunda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. Bu topraklara, bu ülkenin gördüğü en fazla fidanı biz diktik. 3 milyar ağaç dikildi… Biz şu ana kadar Belçika kadar alanı ağaçlandırdık. Biz çevreciyiz be, kimse çevrecilikte yarışamaz.”(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TL Suriye lirası karşısında da değer kaybediyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Bursa Şubesi: Sorumlular hesap versin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...