01 Aralık 2016 05:48

Heykeltıraş, eylem yapma ihtimali üzerine ihraç edildi

Erzurum İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde çalışan heykeltıraş Hasan Gazi Güley bir ‘ihtimal’ üzerine ihraç edildi. 

Paylaş

Erzurum İl Kültür Turizm Müdürlüğü Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde çalışan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyesi heykeltıraş Hasan Gazi Güley’in, “Anayasal düzeni değiştirmeye yönelik eylemler içerisinde olabilir” gerekçesiyle ihraç edildiği ortaya çıktı. 

İHRACI VALİ YARDIMCISI İSTEMİŞ

Açığa alınmaların başlandığı dönemde Vali Yardımcısı Ayhan Terzi’nin, Güley’in açığa alınması için İl Kültür Turizm Müdürü Hasan Mazlumoğlu’ndan kendisine yazı göndermesi talebinde bulunduğu belirtildi. 

Mazlumoğlu’nun 12 Ağustos tarihinde Güley’in açığa alınması için Terzi’ye gönderdiği belge aynı gün içerisinde uygulamaya konularak Güley uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılma kararının ardından 2 ay sonra ise Güley açığa alındı.

‘ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRECEKMİŞ’ 

Güley’in önce açığa alınması ardından ihraç edilmesinin gerekçesi ise bir skandal. Vali Yardımcısı Terzi ve İl Kültür Turizm Müdürü Mazlumoğlu’nun imzasının bulunduğu ihraç gerekçesinde şu ifadeler yer alıyor: “Devletimize yönelik eylemler dikkate alındığında müdürlüğümüz birimlerinden Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü’nde çalışan Hasan Gazi Güley’in müdürlüğümüze intikal eden bilgilerden PKK-KCK örgütlerine destek ve anayasal düzeni değiştirmeye yönelik eylemler içerisinde olabileceği ihtimali üzerine kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve idari hizmetlerimizin olumsuz etkilenmemesi için görevi başında bulunması sakıncalı görüldüğünden idari tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmasını olurunuza arz ederim.” (Erzurum/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

OPEC kararı ve ABD verileri ile petrol ve dolar yükselişte

SONRAKİ HABER

Rusya, petrol üretimini düşürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...