Yurt yangınında yanıt bekleyen 10 soru

Adana Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili acil yanıtlanması gereken sorular bulunuyor.

30 Kasım 2016 11:21
Paylaş

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaatine ait olduğu iddia edilen “Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu”nda çıkan yangınla ilgili çok sayıda yanıt bekleyen soru var.

Yurt yangınında 11 kız çocuğu ve 1 görevli yaşamını yitirdi,  22 kişi de yaralı olarak kurtulurken siyasi parti ve meslek odalarının sorduğu kritik sorular şöyle:

1- 5661 sayılı yasa 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre tüzel kişiler ve şahıslar, ilkokul ve ortaokul seviyesinde yurt açamazken Cemaat, Dernek ve Vakıflara ait özel öğrenci yurtları açılmasına hangi kurum izin veriyor?

2-Yurtların denetimleri hangi sıklıkta yapılıyor?

3- MEB’in kendine ait yurdu ne sebeple yıkıldı? Yurt neden yeniden yapılmadı? Kız çocukları devlete ait yurttan  Süleymancılara ait olduğu iddia edilen yurda neden geçirildi?

4-Bina dış cephe kaplama malzemeleri ahşap bile olsa, en zor alevlenici sınıftan olmalıdır. Yurt binasındaki malzemeler en zor alevlenici özellikte miydi?

5- Ruhsatlandırma sürecinde Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden alınması gereken ‘Yangın Raporu’ hangi tarihte verilmiştir? Sonrasında bir denetim olmuş mudur?

6- Otomatik algılama sistemi, yangın alarmlarını çalıştırdı mı? Binada bir yangın ekibi kurulmuş muydu? Binada her yıl tahliye ve söndürme tatbikatı yapılmakta mıydı?

7- Bina elektrik tesisatının, Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği’ne uygun olduğunu gösteren bir proje var mıydı?

8- Yangın nasıl bu kadar hızlı yayıldı? Bina içinde yangına neden erken müdahale edilemedi?

9- Yangın merdiveni neden kullanılamadı? Görgü tanıkları ve yaralı çocuklar yangın merdiveninin kilit olduğunu belirtirken Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, neye dayanarak yangın merdiveninin kilitli olmadığını iddia ediyor?

10- Yayın yasağının amacı nedir? Ne gizlenmek isteniyor? (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Türkmen: Yapı kullanım izni olmayabilir

SONRAKİ HABER

Adana'daki yangın için toplanan öğrencilere gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...