30 Kasım 2016 09:43

Başbakan Yardımcısı: Yangın merdiveni kapısı kilitli değildi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yangın merdiveni kapısının kilitli olmadığı iddiasında bulundu.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana Valiliği'nde 11'i öğrenci, 1'i eğitmen 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangın hakkındaki gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi.

Yaşananları değerlendiren Kaynak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu ve ölümlerin çoğunun o katta olduğu iddiasına karşılık, yangın çıkış merdiveninin kapısının kilitli olmadığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini, hatta kapıdaki tül perdenin bile hala sağlam olduğunu söyledi.

Evrensel'e konuşan yaralı çocuklar ise yangın merdivenleri kilitli olduğu için kaçamadıklarını, pencereden atlayarak kurtulduklarını ifade etti.

Bu konuda bilirkişi incelemesi ve soruşturmanın devam ettiğini ve sonucuna göre olayın netleşeceğini belirten Kaynak, "54 kapasiteli öğrenci yurdunda 31 kişinin bulunduğu esnada yangın çıkıyor, 24 yaralı olay yerinden çıkartıldı. 8'i yetişkin 16'sı öğrenci. Tedavi edilenlerden durumu iyi olanlar taburcu edilmeye başlandı. Orada 10 öğrenci, bir küçük yaşta çocuk ve bir yetişkin hayatını kaybetti. Bu çocuklar sadece ailelerinin değil tüm milletin ülkenin geleceğiydi. Ailelerine taziye diliyorum" dedi.

Kaynak, otopsi işlemlerinin gün içinde tamamlanmasını beklediklerini de kaydetti. Kaynak bir soru üzerine yurt binasının ruhsatlı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çalışma ruhsatı olduğunu, en son denetimin geçen haziran ayında yapıldığını söyledi. Kaynak, "Yurdun 2015 yılında ise çok kapsamlı bir denetimden geçtiğini" iddia etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Yurt yangını bir cinayet, sorumlusu hükümettir

SONRAKİ HABER

Görevden alınan barış akademisyenlerinden konser

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa