29 Kasım 2016 09:02

Kweuke trafik kazasında, doğmamış ikiz çocuklarını kaybetti

Çaykur Rizeli futbolcu Leonard Kweuke'nin ABD'de yaşayan eşi trafik kazasında yaralandı, anne karnındaki ikiz çocukları hayatını kaybetti.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor formasını giyen forvet oyuncusu Leonard Kweuke'nin eşi doğum için gittiği ABD’de kaza yaptı. Kweuke'nin ikiz bebeklere hamile olan eşi kazada yaralanırken, bebekler ise yaşamını yitirdi.

ÇAYKUR RİZESPOR'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Çaykur Rizespor’dan yapılan açıklamada “Doğum için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde 28 Kasım 2016 Pazartesi günü bulunduğu araca kımızı ışıkta geçen başka bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve komaya giren futbolcumuz Leonard Kweuke’nin eşi komadan çıkmış fakat hamile olduğu 8 aylık ikiz bebeklerini kaybetmiştir. “ ifadeleri kullanıldı.

Kaza haberini öğrenen Kweuke'nin, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde sabah saatlerinde yapılan antrenmana gitmeyerek kulüp yöneticileri ve teknik ekibi bilgilendirdiği belirtildi.

Haberin duyulması üzerine Çaykur Rizespor'un antrenmanı iptal edilirken, teknik direktör Hikmet Karaman ile futbolcular, Kweuke'nin evine giderek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kweuke'nin vize sorunu nedeniyle ABD'ye gidemediği, Çaykur Rizespor Kulübü yöneticilerinin, futbolcunun eşi ve yakınlarının Türkiye'ye getirilmesi için girişimlerde bulunduğu kaydedildi.

15 GÜN ÖNCE KAZA GEÇİRMİŞTİ

Çaykur Rizesporlu Leonard Kweuke 15 gün önce kendi kullandığı otomobille Rize'de trafik kazası geçirmiş, tecrübeli golcü kazadan yara almadan kurtulmuştu. 

KULÜPLER BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Kweuke’nin yaşadığı acının ardından Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başsağlığı mesajı yayınladı.

  • GALATASARAY:

    Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, Çaykur Rizesporlu Leonard Kweuke'nin eşinin geçirdiği talihsiz kazanın üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "Kweuke ailesine geçmiş olsun der, Kamerunlu futbolcunun tedavisi devam eden eşinin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını dileriz." ifadeleri kullanıldı.
  • FENERBAHÇE:

    Fenerbahçe'nin ise, "Başta futbolcu Kweuke ve değerli ailesi olmak üzere Çaykur Rizespor camiasına başsağlığı diliyor, bayan Kweuke'nin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz." denildi.
  • TRABZONSPOR:

    Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Yaşadığın bu derin acıyı biz de paylaşıyoruz. Komada olan ve daha sonra yoğun bakıma alınan eşine acil şifalar dilerken, Kweuke'nin derin acısını paylaştığımızı belirtmek isteriz. Bu vesileyle Çaykur Rizespor camiasına da baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

LEONARD KWEUKE KİMDİR?

12 Temmuz 1987, Kamerun doğumlu Leony Léonard Kweuke, 1999-2000 Inter Stars Yaoundé takımında futbol hayatına başladı.

18 Aralık 2008 tarihinde Almanya Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt'a kiralanan Kweuke, Temmuz 2009'a kadar Bundesliga'da oynadıktan sonra DAC Dunajská Streda takımına kiralandı. 2009-10 sezonunda FC Energie Cottbus'a kiralık olarak gitti. Haziran 2010 tarihinde DAC Dunajská Streda takımına transfer oldu ve Almanya'ya dönmüş oldu. 2010-11 sezonunda Çek kulübü Sparta Prag'a transfer oldu. Maç sonrasında 12 maçlık bir ceza aldı ve bu ceza Çek Ligi'nde verilen en uzun ceza oldu. 2013-14 sezonunun başında Süper Lig'e Çaykur Rizespor'a transfer oldu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim'in çağrı yaptığı namaza öğrenciler katılmadı

SONRAKİ HABER

AKOM'dan İstanbul uyarısı: Sulu kar bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...