29 Kasım 2016 04:51

Bolivya'dan Kolombiya'ya giden uçak düştü: 71 ölü

Bolivya'dan Kolombiya'ya gitmekte olan uçak taşıdığı 77 kişiyle birlikte düştü. Uçakta Brezilyalı futbolcular da vardı.

Paylaş

Kolombiya'nın Cerro Gordo bölgesinde Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak, 77 yolcusuyla düştü. Kolombiya polisi 71 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin sağ kurtulduğunu açıkladı.

Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağının neden düştüğü henüz bilinmiyor ancak bölgede hava koşullarının kötü olduğu belirtildi.

Kaza yapan uçak, yerel saatle 15.35'te Sao Paulo'dan yola çıktı. Uçağın Bolivya'da Cruz de la Sierra'da aktarma yaptıktan sonra Kolombiya'ya yöneldiği açıklandı. Gece yarısından sonra uçakla bağlantının kesildiği öğrenildi.

Uçakta, Çarşamba günü Medellin'de Atletico Nacional'la oynayacak olan Brezilya'nın Chapecoense takımının futbolcuları da bulunuyordu.

6 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Kolombiya polisi 71 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin sağ kurtulduğunu açıkladı. Yaralı olarak kurtarılan 1 kişi, hastanede hayatını kaybetti.

İlk olarak uçakta 81 kişinin olduğu belirtilmişti ancak yolcu listesindeki 4 kişinin uçakta yer almadığı belirtildi.

Kaza bölgesindeki kurtarma çalışması

Gutierrez, uçağın düştüğü bölgenin kent dışında dağlık bir alan olduğunu ifade etti. Kolombiya medyası, kötü hava şartlarının kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğini aktardı. Kurtarma helikopterlerinin arama çalışmalarına başladığı, 30 polis ve Kızıl Haç ekiplerinin bölgede olduğu bildirildi.

22 FUTBOLCU VE 21 GAZETECİ UÇAKTAYDI

Kolombiya'nın El Tiempo gazetesi en az 22 futbolcunun uçakta olduğunu duyurdu. Uçakta olan isimler şöyle: Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

Danilo, Alan Ruschel, Jackson Follmann'ın kurtarılan futbolcular olduğu bildirildi.

Kolombiya'nın Caracol radyosu da uçakta futbolcuların yanı sıra 8 kulüp yöneticisinin, 3 kulüp misafirinin ve 21 gazetecinin bulunduğunu açıkladı.

CHAPECOENSE TARİHİN EN PARLAK GÜNLERİNİ GEÇİRİYORDU

Santa Catarina eyaletine bağlı Chapeco kentinin takımı Chapecoense takımı, 2014 yılında Brezilya futbolunun en üst ligi olan Brasileiro Série A'ya yükselmişti. 1973 yılında kurulan takım, tarihinin en parlak dönemini geçiriyordu.

Chapecoense takımı Facebook aracılığıyla yaptığı ilk açıklamada, bilgiler netleşene kadar herhangi bir yorumda bulunulmayacağını duyurdu.

Chapecoense, kıtanın Copa Libertadores'ten sonra ikinci büyük uluslararası kupası olan Copa Sudamericana'da mücadele ediyor.

Brezilya ekibi kupa finalinde Atletico Nacional'la ilk maçı 30 Kasım'da, rövanşı ise 7 Aralık'ta oynayacaktı. (DIŞ HABERLER)

Chapecoense

ÖNCEKİ HABER

Uşak'ta 10 'FETÖ' tutuklaması

SONRAKİ HABER

Futbol tarihini sarsan 8 büyük kaza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...