26 Mayıs 2012 12:33

CEHA işçisine meslek liselilerden destek

BİRLEŞİK Metal-İş’te  örgütlenen CEHA Büro Mobilyaları işçileri Çalışma ve Bakanlığından hâlâ yetkinin gelmemesine tepki gösteriyor.  Yetkinin geciktirilmesini fırsat bilen fabrika patronu ise işçiler üzerindeki istifa baskılarını sürdürüyor. Birleşik Metal-İş’e üye oldukları

CEHA işçisine meslek liselilerden destek
Paylaş
Veli Şahin

LİSELİ DESTEĞİ

Meslek liselerinin, geleceğin işçi sınıfını yetiştirdiğini söyleyen Meslek Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Osman Koca, “Meslek liselilerin işçi sınıfını temsil eden yayınları kuruluşları takip etmeli ve işçi sınıfının her mücadelesinde öne çıkan sorunları çok iyi bilmelidir. Her meslek liseli işçi sınıfının sorunlarını öğrenmeli çözüm yolları aramalıdır” dedi.  Koca, CEHA işçilerinin mücadelesini duyduklarında farklı görüşlerde olan arkadaşları ile yaptıkları konuşmalarda işçilere destek verme kararı aldıklarını söyledi.  Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Mustafa Yaşar Mercan, “Bizler okullarda öncelikli olarak iş hayatında ağırlık veren bir program içerisindeyiz. Bunun için işçi sınıfının her anında onlarla aynı çizgide olmamız gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımızla bu alanlarda çok iyi çalışmalarımız var. Öncelikli hedefimiz sendikal hak, çalışma saatleri ve sigorta gibi temel haklarının, savunucu olduklarını bildiğimiz ağabeylerimiz için bir takım mağduriyetlerini az da olsa gidermesini düşündüğümüz kampanyalarımız var. Bu tür çalışmalar sosyal dayanışma ve işçi gençlik dayanışması için gereklidir” dedi.

‘MÜCADELELERİ MÜCADELEMİZDİR’

Çoğu zaman CEHA işçilerinin mücadelesini duyduklarını söyleyen ama işin iç yüzünü bilmediklerini söyleyen Kadir Uğurlu ise patronun işçilere yaptığı haksızlıkları duydukları zaman harekete geçmeleri gerektiğini düşündüklerini aktardı. Uğurlu, “İşten çıkarılan emekçi ağabeylerimiz için erzak yardımı gibi çalışmalarla desteğimizi belirtmek istedik. Mücadeleleri haklıdır. Gerek biz meslek liselilere gerek ezilen işçi sınıfına CEHA mücadelesi bir örnektir. Bu örnekten yola çıkarak destek vermeliyiz. Desteğimiz sürecektir. Unutmasınlar ki mücadeleleri mücadelemizdir. Gençliğin işçi ağabeylerine desteği tam ve sürekli olarak sürecektir” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Herkes kendi Godot'sunu özgürce beklemeli

SONRAKİ HABER

Öfkeliler Hareketi nasıl ortaya çıktı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...