28 Kasım 2016 09:15

Sarp Kuray tahliye edildi

'Anayasal düzeni zorla değiştirmek' suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan Sarp Kuray, özgürlüğüne kavuştu. (Fotoğraf: BirGün)

Paylaş

'Anayasal düzeni zorla değiştirmek' suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan Sarp Kuray, özgürlüğüne kavuştu.

BirGün'ün haberine göre ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda kişi Kuray'ı Edirne F Tipi Cezaevi kapısında karşıladı.

SARP KURAY KİMDİR?

Dev-Genç kurucularından 71 yaşındaki Sarp Kuray, Sinop Boyabat’ta doğdu. Babası Ankara eski Valisi Enver Kuray, dayısı Yassıada yargılamaları savcısı Ömer Egesel’dir. A.Ü. Hukuk Fakültesi’ne, daha sonra da Deniz Harp Okulu’na girdi, bu okulu 1965’te bitirdi. Denizci teğmen olarak arkadaşları ile “Mustafa Kemal’in Harbiyelileri” başlıklı bildiriyi yazdıkları için soruşturmaya uğradı. 68 kuşağının tanınmış simalarından olan Kuray, devrimci gençliğin anti-emperyalist gösterilerine asker içinden verilen desteğin simgelerinden oldu. 12 Mart askeri darbesi döneminde tutuklanarak Deniz Subayları davasından yargılandı. Müebbet hapse çarptırıldı. 1975’te özel afla serbest kaldı. Kuray kesinleşen cezası nedeniyle yeniden hapse girmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD şüphelisi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İsviçre'de nükleer santraller kapatılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...