28 Kasım 2016 05:45

'Erdoğan damadını Başbakan yapmayı planlıyor' iddiası

CHP Milletvekili Yarkadaş, Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ın yerine Berat Albayrak'ı başbakanlık koltuğuna oturma planı yaptığını söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Saray, referandumu pazarlık meselesine dönüştürürken, Başbakanlık koltuğuna Berat Albayrak'ı oturtma planı da yapıyor'' dedi. Yarkadaş, referandumun siyasi şantaj malzemesi haline dönüştüğünü söyledi.

'ŞANTAJ YAPILIYOR'

Twitter hesabından, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Referandum öncesi OHAL kalkar" açıklamasını yorumlayan Yarkadaş, "Bunun adı şantajdır" dedi.

Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ın koltuğunun elinden alınmasının hazırlıklarını yaptığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Başbakan Binali Yıldırım, referandum üzerinden halkı tehdit ediyor. 'Referandum olursa OHAL kalkar' mesajı veriyor. Bu açıkça şantajdır!

OHAL'in sürmesi için mantıklı hiçbir gerekçe yoktur. OHAL derhal kaldırılmalı ve Türkiye olağan hale döndürülmelidir. Ancak; iktidar bunu yapacak güçten yoksundur. OHAL'in sürmesini Saray istemektedir.

Saray, olağanüstü hali, topluma 'olağan hal' olarak benimsetmek ve halkı olağanüstü hal rejimiyle yaşamaya alıştırmak istemektedir. OHAL'in kaldırılması şu an şantaj malzemesine dönüştürülmüştür.

Binali Yıldırım, referanduma gidildiği takdirde OHAL'in kaldırılacağına ilişkin mesaj veriyor ama sanırım başına ne geleceğinden habersiz...
 
Saray, Yıldırım'ın performansını Ahmet Davutoğlu'dan daha kötü buluyor. Referanduma gidilirse, bu sürecin Berat Albayrak'ın Başbakanlığı koordinasyonunda yürütülmesi planlanıyor. Yani; Binali Yıldırım'ın akıbeti de Davutoğlu'ndan farksız olmayacak.

Yıldırım bu gerçeği henüz tam kavramış değil. Yakında anlar ve bu yüzden kendisi de koltukta oturma süresini uzatabilmek için, yeni hamleler yapmaya çalışır.

'SARAY ARTIK OHAL'SİZ YAŞAYAMAZ'

Yıldırım'ın açıklamalarından da görülüyor ki; OHAL, demokrasi güçlerine karşı, bir baskı ve şantaj aracıdır. Saray, artık OHAL'siz yaşayamayacağını görmüştür. Saray, OHAL'e mecburdur. Bünyesi artık olağan bir düzeni kaldırmaz. OHAL döneminde yapılan hukuksuzluklar, ancak OHAL'le sürdürülebilir.

BİZİM DE BİAT ETMEMİZİ İSTİYOR

Binali Yıldırım da bu gerçeği bilmesine rağmen, demokrasi güçlerini Saray'ın isteği doğrultusunda ikna etmeye ve teslim almaya çalışıyor. Yıldırım'a tavsiyem; bizi Saray'a boyun eğdirmeye çalışacağına, koltuğunu damada kaptırmamanın yolunu ara...

İKİSİNE DE MAHKUM DEĞİLİZ

Hoş ne yaparsan yap; fayda etmez... Başbakanlık koltuğu ilk seçimde, zaten el değiştirecek ve Sayın Kılıçdaroğlu Saray'ın atadığı değil halkın seçtiği Başbakan olarak görevi devralacak. Bunu birlikte yaşayacak, Türkiye'nin Saray'a ve AKP'ye mahkum olmadığını göstereceğiz.

"400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün"le başlayıp "Referanduma gidersek OHAL'i kaldırırız" diyerek tehditlerini sürdürenler de bu gerçeğe şahit olacak; halkın şantaja boyun eğmeyeceğini göreceklerdir. Demokrasi, boyun eğilerek değil, mücadele edilerek kazanılır.​" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu Halep'te 2 mahalleyi daha kontrolüne aldı

SONRAKİ HABER

Başak Demirtaş,Demirtaş'ın gözaltına alındığı geceyi anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...