26 Mayıs 2012 09:23

İhmali olanlar da yargılanması gerekenler de belli

Van depreminde enkaza dönüşen ve gazeteci Cem Emir ile Sabahattin Yılmaz’ın da içinde olduğu çok sayıda kişiye mezar olan Bayram Otel’le ilgili bilirkişi raporuna ilişkin gazetecilerin aileleri ve avukatları tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, soruşturmanın otel sahibiyle sınırlandırılmaması gerektiği belirtil

İhmali olanlar da yargılanması gerekenler de belli
Paylaş

Van Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı Van Bayram Otel soruşturmasıyla ilgili İstanbul Tabip Odasında yapılan açıklamada konuşan ailelerin avukatı Alp Tekin Ocak, 1999’da Gölcük ve Düzce depremleriyle ilgili yapılan yargılamalar ve sonuçlarına dikkat çekti. Afet sonrasında toplumsal hayatın güvenliğinden birinci derece sorumlu olan kamu kurum ve görevlilerinin yargılamaya tabi tutulmadığını dile getiren Ocak, bunun adaletsizlik olduğunu belirtti. Ocak, Van Cumhuriyet Başsavcılığının gerek afet mevzuatının gerekse bilirkişi raporunun işaret ettiği doğrultuda soruşturmayı genişletmeyi istediklerini ifade ederek “Yalnız otel sahibi ya da işletmecisiyle sınırlandıran bir soruşturma sonucunu ne kabul edilebilir ne de adil bulabiliriz” dedi.

HERKES DAVANIN TAKİPÇİSİ OLMALI

Cem Emir’in babası Memet Ali Emir, önlemlerin alınmasıyla kazaların azalabileceğini belirterek, bununla birlikte insanların biraz daha rahatlayacağını söyledi. Yaşanan olayın, bir iş kazası olduğuna dikkat çeken Emir, “Hayatını kaybedenlerin bağlı olduğu kurumlar, yaşananları geri plana itip, örtbas ediyor” dedi. Cem Emir’in kardeşi Sinem Emir, bilirkişi raporunda okların otel sahibini gösterdiğini ifade ederek “Ancak sadece otel sahibi ve müteahhitin yargılanması adaletin tecelli ettiği anlamına gelmiyor” dedi. Valiliğin, AFAD’ın sorumluluğunun da olduğunu söyleyen Emir, yaşanan olayda sorumluluğu bulunanların hepsinin yargılanmasını istediklerini belirtti. “Eğer yetkililer bu davada sorumluları yargılayamayacaksa bundan sonraki deprem davalarında da aynı yolu izleyeceklerdir. O yüzden herkesin bu davanın takipçisi olmasını istiyorum” diyen Emir, ağabeyi Cem ile Sabahattin Yılmaz’ın birinci depremden sonra Doğan Haber Ajansından konteyner istediğini ama ajansın ikinci depremden sonra gönderdiğine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiçek bahçesinden çıkan ses: Zelal Gökçe

SONRAKİ HABER

Kayseri’deki patlamayla ilgili 2 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...