22 Kasım 2016 10:52

Meclis TV Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayımlamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşurken ses sitemi bozuldu, Meclis TV yayını kesti.

Paylaş

Kadınların da yoğun katıldığı CHP grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına başladığı sırada ses sitemi bozuldu, Meclis TV yayını kesti. Kılıçdaroğlu durumu ‘sabotaj’ diye değerlendirdi. Komisyona çekilen “cinsel istismar” düzenlemesine dair de konuşan Kılıçdaroğlu, kadınların mücadelesinin AKP’ye geri adım attırdığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Çocuklara cinsel istismar suçunda evlilik yoluyla cezasızlık öngören tasarının komisyona geri çekilmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Küçük bir çocuğun rızasından nasıl söz ederseniz. Elma şekeri vererek mi çocuğu kandıracaksınız, ‘Gel evlen tecavüzcünle’ diyerek. Bazıları da bunu dini referans vererek kabul edilebilir noktaya getirmek istediler” şeklinde konuştu.

'BU ÖNERİ KİMİN İÇİN VERİLDİ?'

“Bu öneri kimin için verildi, kimin hapisten çıkması için verildi" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Biz bunun yanıtını soracağız. Siz de sokakta gördüğünüz her AKP’liye sorun. Türkiye'nin derdine bakınız, bunların derdine bakınız. Doların bir kuruş yükselmesi maliyeti 100 milyon TL. Bizim bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Esnaf siftah yapmıyor, onlar tecavüzcüleri hapisten çıkarma derdinde. Kadınlar büyük bir başarıya imza attı, kutluyorum."

'HAİN' TEPKİSİ

Yeni Kanun Hükmünde Kararnamey’ye (KHK) de dair konuşan Kılıçdaroğlu, “Sevgili anneler; Türkiye'nin çok sorunları olduğunu söyledim, siyaset kurumunun bunları çözmesi gerekiyor ama AKP'nin sorun çözme kapasitesi yoktur, bunu kaybetmiştir. Bugün KHK yayınlandı, şehitler arasında ayrım yapmışlardı, şimdi bunu derinleştirmişlerdir. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri, çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da Saray'daki zat da duysun. Bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrım yapan insanlar haindirler" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Rejimi değiştirmek istiyorlar. Bütün yetkiyi bir kişiye vermek istiyorlar" dedi. Ardından Başbakan Yıldırım'ın “Rejim tartışması 1923'te bitti” açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sanıyorlar ki çocuk kandıracaklar. Sizin kandırıldığını biliyoruz. Biz kandırılmayız. Binali Yıldırım'a sesleniyorum. Başbakansan başbakanlığını bil. Başbakansan, koltuğuna sahip çık, başbakanlığa sahip çık” ifadelerini kullandı.

'İÇLERİNDE DÜNYA KADAR FETÖ'CÜ VAR'

“FETÖ'nün siyasi sorumluları nerde” diye soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “100 binin üstünde kamu görevlisinin işine son verildi. İçlerinde bir tane siyasetçi var mı? FETÖ ile aynı yatakta yatanlar nerede şimdi. Hesabını soracağız. Hesabını soracağız. Siyasi ayağını çıkarmak için hesabını soracağız. Hesabını sormazsam namertim. Kılıçdaroğlu yargılansın, diyorlar. Kendine güveniyorsan ben yargılanırım. Sen de gel beraber yargılanalım. Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ'cü var. Bylock kullananlar var. Gazetecilere, yazarlara, üniversite hocalarına güçleri yetiyor. Bunların gücü başkasına yetmiyor. İntikam almak istiyorlar.”

Kılıçdaroğlu, Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nde geçen “Herkes işlediği suçtan sorumludur. Bir kişinin işlediği suç ailesine mal edilemez” şeklindeki ifadelerini hatırlattı ve AKP'nin yaptığı adaletsizliklere değinerek, iktidarın hiçbir sese tahammülü olmadığını ve suçlu olanın ailesinin de bilerek mağdur edildiğini söyledi.

'SES SİSTEMİ BOZULDU, MECLİS TV YAYIN KESTİ'

Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlarken ses sisteminde yaşanan arızayı “sabotaj” olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Sesiniz duyulmasın diye TBMM'nin ses sistemini bozdular. Meclis televizyonunu kapattılar. Meclis başkanına sesleniyorum; sende onur varsa, kimlik varsa, sende ahlak varsa bunu yapan adamı çıkarırsın kapının önüne koyarsın. Yoksa bütün suçlamaları sana aynen gönderiyorum" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 6 Eğitim Sen üyesine 29 Aralık sürgünü

SONRAKİ HABER

242 akademisyen KHK ile ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...