22 Kasım 2016 05:39

Hükümetten çocuk istismarı düzenlemesi için geri adım!

Başbakan Binali Yıldırım: Cinsel istismar tasarısını komisyona geri çekiyoruz.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Çocuk istismarında cezasızlığın önünü açan yasal düzenlemeye ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, “Meclise bir kanun teklifi verelim, dedik. Birden bire kıyamet koptu. Neymiş, 'tecavüzcüye af geliyor'. Böyle bir şey yok. Bizim amacımız mağduriyeti gidermek. Muhalefet partilerine bu konuda uzlaşma çağrısı yaptık. Hatta 'teklifiniz varsa buyurun teklifinizde getirin bu meseleyi halledelim, böylece kanayan bir yara ortadan kalksın' dedik. Ne yazık ki bu çağrımız gerektiği gibi kabul görmediği gibi, aynı zamanda da bunu bir siyasi rant olarak kullanma yolunu tercih ettiler ve çok önemli bir problemi yine ıskaladılar. Ayrıca bu yönde toplumda da bir kafa karışıklığı oluşturmayı başardılar. Gerek toplumda bu konuda mutabakatın sağlanması, gerek Cumhurbaşkanımızın bu konudaki mutabakat çağrısı gerekse de muhalefet partilerine kendi önerileri geliştirmeleri için zaman tanınması bakımından meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz. Ve komisyonda etraflıca, bütün tarafların görüşleri de dikkate alınarak değerlendirilip bu sorun mutlaka çözüme ulaştırılacaktır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında, “Erken yaşta evlilik, erken yaşta çiftlerin kendi rızasıyla veya ailenin rızasıyla evlenmeleri, rıza olsa bile, kanuni yasa suç. AKP iktidarından önce böyle bir suç yoktu. AKP hem gençleri korumak, hem aileyi korumak adına reşit yaştan önceki evlilikler rızayla bile olsa bunu ceza kanununda suç olarak tanımladı. Ancak bu değişikliği bilemeyen gençler 17-18 yaşından önce evlilik yapıyor. O evlilikten çocukları olunca, bu çocukları nüfusa kaydetmede veya doğumda bunun suç olduğunu öğrenebiliyor. Böylece erkek cezaevine gidiyor, kadın çocuklarla ortada kalıyor” ifadelerini de kullandı.

ADALET BAKANI: DÜZENLEME TASARI METNİNDEN ÇIKARILACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise şu açıklamayı yaptı: "Kanunun izin verdiği yaştan önce evlenenlerin mağduriyetlerini gidermek için yapılan düzenleme, Adalet Komisyonuna çekilecek. Komisyonda evlilikte yaşa takılanların mağduriyetini gideren düzenleme, tasarı metninden çıkarılacak." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçükte kalan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Akın Öztürk’ün emir astsubayı tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...