21 Kasım 2016 20:44

Japonya’da 7.3 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın Fukuşima bölgesinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından ülkenin büyük bölümünde Tsunami alarmı verildi.

Paylaş

Japonya’da Fukuşima açıklarında bir deprem yaşandı. İlk belirlemelere göre depremin büyüklüğü 7.3 olarak açıklandı. Depremin merkez üssünün Fukuşima'nın 70 kilometre kadar açığında ve 10 kilometre derinlikte olduğu belirtildi.

Japon Meteroloji Ajansı, 7.3 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olarak bildirilen Fukuşima'nun kıyı bölgeleri için tsunami alarmı verirken, Japon NHK televizyonu tsunami yüksekliğinin 3 metre dolayında tahmin edildiğini duyurdu.

NÜKLEER SANTRAL'İN YAKININDA

Japon Meteroloji Ajansı, Fukuşima'nın kıyı bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulundu.

Depremin açıklanan merkezinin 2011 yılında meydana gelen depremde hasar gören nükleer santralden çok uzak olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar depremin merkez üssünün karadan uzakta, açık denizde olması nedeniyle depremde ağır hasar ve can kaybı endişesinin fazla olmadığını belirtti.

TSUNAMİ, JAPONYA'NIN DOĞU KIYILARINA ULAŞTI

Depremin ardından ilk tsunami dalgaları Japonya'nın doğu kıyılarına ulaştı. Japonya Meteroloji Ajansı, Fukuşima Daini Nükleer Santrali'nin hemen yakınındaki kıyılara ulaşan tsunaminin 1 metre, Fukuşima Vilayeti Onahama limanında 60 santimetre, Soma limanında 90 santimetre yüksekliğinde tespit edildiğini duyurdu.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Amerikan Jeoloji Kurumu 7.3 şiddetindeki depremin ardından 5,4 ve 4,8 şiddetinde iki artçı depremin daha meydana geldiğini açıkladı.

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi, Fukishima 2 nükleer santralindeki soğutma sisteminin devre dışı kaldığını ancak reaktör çekirdeği etrafındaki suyun yeteri kadar soğuk olduğunu ve bu nedenle şu an için bir tehlike oluşturmadığını duyurdu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Taleplerimiz için birlik olalım

SONRAKİ HABER

Autoliv işçileri: Türk Metal’e büyük bir güvensizlik var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...