21 Kasım 2016 07:39

Kabus Kerim'in 'yolculuğu' belgesel oldu

Türkçe rap müziğinin öncüsü Cartel’in kurucularından olan Kabus Kerim’in kişisel hayatı ve müzikal yolculuğunu anlatan bir belgesel hazırlandı.

Paylaş

Türkçe rap müziğinin öncüsü Cartel’in kurucularından olan Kabus Kerim’in kişisel hayatı ve müzikal yolculuğunu anlatan 'Kabus Kerim'le Köklere Dönüş' beş ayrı bölüm halinde yayınlanacak.

25 Kasım'dan itibaren www.redbull.com'da yayınlanacak olan belgesel, Kabus Kerim'in Almanya Nürnberg’den başlayıp Anadolu'ya varan müzikal yolculuğunun yanı sıra kök arama hikayesini de odağına alıyor.

5 ayrı bölüm halinde yayınlanacak olan seride Kabus Kerim’in Nürnberg’de başlayan yolculuğuna; Edirne, Manisa, Aydın ve Ankara gibi şehirlerde çekimlere katılan Ahmet İşçitürk, Derdiyoklar Ali, Yener Çevik, Kamufle gibi yerel müzisyenler de eşlik edecek.

Kabus Kerim’in doğduğu ve yaşadığı şehir Nürnberg’de Rap’le tanışması, Cartel olarak albümlerini yaptıkları stüdyo yani müzik serüveninin ilk adımlarına yer veren video serisinin ilerleyen bölümleri Kerim’in köklerine Anadolu’ya uzanacak. Kabus Kerim, ‘Kabus Kerim’le Köklere Dönüş’ ile ilgili olarak duygularını; “Teklif bana ilk geldiğinde projeye heyecanla sarıldım. Her şeyiyle dört dörtlük bir ekiple yola çıktık. Çekimlerimize Nürnberg’de başladık ve sonrasında köklerime yani Anadolu’yla döndük. Üç hafta boyunca pek çok konuğumuz, her biriyle önemli ve samimi diyaloglarımız oldu. Tüm ekibe harika yol arkadaşları oldukları için müteşekkirim” şeklinde ifade ediyor.

‘Kabus Kerim’le Köklere Dönüş’ video serisi, Red Bull Media House tarafından, Sinan Uçkan yönetmenliğinde Tiga Film ile hayata geçirildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye ile tamam mı devam mı?’ oylaması başlıyor

SONRAKİ HABER

Somalı aileler: Şirvanlı ailelerin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...