25 Mayıs 2012 08:30

‘Ergin’le görüşmek için bir daha başvuracağız’

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmek için bir daha başvuruda bulunacaklarını söyledi.DİHA’ya konuşan Buldan, yaptıkları başvuruya önce olumlu yanıt geldiğini ardından görüşmenin, içeriğinin Abdullah Öcalan’a ilişkin olması ve basına yansıması gerekçe göst

‘Ergin’le görüşmek için bir daha başvuracağız’
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmek için bir daha başvuruda bulunacaklarını söyledi.

DİHA’ya konuşan Buldan, yaptıkları başvuruya önce olumlu yanıt geldiğini ardından görüşmenin, içeriğinin Abdullah Öcalan’a ilişkin olması ve basına yansıması gerekçe gösterilerek iptal edildiğini belirtti.

“Biz önümüzdeki hafta yeniden randevu için başvuracağız” diyen Buldan, kamuoyunun görüşmelerden bilgisi olması gerektiğini söyleyerek, “Bütün süreci açık bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘TARAFLAR MASAYA OTURMALI’

Kürt sorununun, birilerini görmezden gelerek çözülemeyeceğini belirten Buldan, “Ortada bir realite var” dedi. Buldan, realitenin “Devlet ve hükümet tarafından mutlaka görülmesi gerektiğini” kaydetti.
“Savaşan tarafların bir masaya oturması ile diyalog ve çözüm süreçleri başlayabilir” diyen Buldan, askeri ve siyasi operasyonların “Bir an önce sonlandırılması” çağrısında bulundu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Akit’in yeni hedefi Esra Arsan!

SONRAKİ HABER

Posco'nun inşaatında işçiye vinç çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...