19 Kasım 2016 07:32

Diyarbakır'da 2 İsveçli gazeteci gözaltına alındı

Diyarbakır kent merkezinde haber takibi yaparken gözaltına alınan İsveçli iki gazeteci bir süre sonra serbest bırakıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da, 2 İsveçli gazeteci, kaldıkları otelin çevresinde bulunan ve bir kısmı askeri bölge olan alanda görüntü çektikleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Gazeteciler, Terörle Mücadele Şubesinde ifadeleri alındıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğüne gönderildi. Gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet'in haberine göre merkez Yenişehir ilçesinde bulunan bir otelde kalan ve İsveç’te yayın yapan bir televizyon kanalında çalışan L.N.B. ve R.A.S. adlı iki gazeteci, kaldıkları otelin yanında bulunan 7’nci Kolordu Komutanlığın da bulunduğu bölgeden çekim yaptıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. 2 İsveçli gazeteci, Terörle Mücadele Şubesi’nde ifadeleri alındıktan sonra Yabancılar Şubesine gönderildi.

Gazeteciler, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı. Her iki gazeteci dün de sokağa çıkma yasağının kısmen kalktığı Şırnak’a gitmek istediler ancak kentte girişleri engellenmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Foça'da yeni bir tarih kıyımı!

SONRAKİ HABER

Schneider’de eylemler artarak sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa