18 Kasım 2016 15:55

Antalya'da kadınların eylemine OHAL engeli

Antalya'da, çocuk istismarına cezasızlığı öngören yasal düzenlemeyi protesto etmek isteyen kadınlara, polis OHAL'i gerekçe göstererek izin vermedi.

Paylaş

Antalya Kadın Platformu'nun çağrısıyla çocuk istismarına cezasızlığı öngören yasal düzenlemeyi protesto etmek isteyen kadınların eylemi, OHAL gerekçe gösterilerek polis tarafından engelledi.

Antalya Kadın Platformu'nun çağrısı üzerine çok sayıda kadın, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen ve çocuk istismarına cezasızlığı öngören yasal düzenlemeyi protesto etmek için Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplandı.

Ellerinde dövizler taşıyan kadınlar, basın açıklaması yapmak istedi. Meydanda önlem alan polis ekipleri, OHAL nedeniyle izinsiz basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını, bu nedenle izin vermeyeceklerini belirtti. Gruba dağılmaları uyarısında bulunan polis, kadınların yasa değişikliğiyle ilgili döviz ve afişler açması üzerine müdahale için hazırlık yapmaya başladı. Kadınlar bunun üzerine basın açıklaması yapmadan alandan ayrıldı. Bir süre yürüyen kadınları takip eden çevik kuvvet ekipleri, grubun tamamen dağılması üzerine meydandan ayrıldı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar çocuk istismarında cezasızlığa karşı ayağa kalktı!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen AKP’nin tasarısına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...