24 Mayıs 2012 11:17

Sanatçıların katılımı yoğun grev

Hükümetle yapılan toplusözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklifini kabul etmeyen kamu emekçilerinin 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü ülke çapında yaptığı Grev çağrısına uyan  Kültür Sanat-Sen’in üyeleri Ankara’da Büyük Tiyatro önünde saat 11.30 da toplandı v

Sanatçıların katılımı yoğun grev
Paylaş
Sedat Keçeci

Hükümetle yapılan toplusözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklifini kabul etmeyen kamu emekçilerinin 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü ülke çapında yaptığı Grev çağrısına uyan  Kültür Sanat-Sen’in üyeleri Ankara’da Büyük Tiyatro önünde saat 11.30 da toplandı ve Kültür Sanat-Sen Başkanı Sayın Yavuz Demirkaya’nın konuşması sonrası, mitingin yapılacağı Ziya Gökalp Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçildi. Son dönemde sanat alanına ve sanat emekçilerine yönelik saldırıların artması da sanat emekçilerinin greve katılımının öncekilere oranla yoğun olmasını da beraberinde getirdi.
Yolda hep birlikte atılan sloganlar, örgütlü mücadelenin önemini, baskıya karşı omuz omuza direnci, emeğin ve insanca yaşamanın haklılığını duymak istemeyenlere bir kez daha hatırlatıyordu. Güzergah boyunca halkın gösterdiği destek  görülmeğe değerdi; kortej kah  alkışlanıyor, kah araba kornalarıyla hükümete karşı yapılan protesto ve emekçilerin haklılığı yaşlısı, genci, kadını erkeği herkes tarafından destekleniyordu.
Eylem alanına gelindiğinde coşku daha da artmıştı. Ziya Gökalp Caddesi’ne bağlanan sokaklardan gelen binlerce kamu emekçisi ve grevi destekleyen demokratik kitle örgütlerinin kortejleri, davullu zurnalı, düdüklü, şarkılı sloganlarla hesabın bir gün elbet döneceğini, halkın bu hesabı soracağını haykırarak yerlerini alıyor; insanca yaşamanın onurunu, grevli toplusözleşmeli haklarını ve taleplerini coşkuyla, alkış ve sloganlarla, birbirlerine kenetlenerek halaylarla gösteriyorlardı.
Eylem konuşmasını KESK Genel Sekreteri Sayın İsmail Hakkı Tombul emekçilerle paylaşırken, kamu emekçilerinin talepleri ve iradeleri coşkuyla alkışlandı.

*Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı

ÖNCEKİ HABER

Çaycuma’da köy çocukları tiyatroyla buluştu

SONRAKİ HABER

Soğuğun başkenti Kars’ı grev coşkusu ısıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...