17 Kasım 2016 09:34

Kazanması dert, mezun olması yara!

"Fakülteyi kazandığım günden beri aldığımız malzemeler ve ödediğimiz paralar kat be kat artıyor. "

Paylaş

Çukurova Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi

Merhaba arkadaşlar, ben diş hekimliği fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim. Kazanması zor olduğu kadar okumasının da zor olduğu bu bölümde yaşadığımız maddi ve manevi sıkıntılar çok büyük. Fakülteyi kazandığım günden beri aldığımız malzemeler ve ödediğimiz paralar kat be kat artıyor. 
HEM MÜŞTERİYİZ HEM DE BEDAVA İŞ GÜCÜ
Bir micromotor setine 1400 lira verdiğimi biliyorum mesela. Staja başladığımız zamanlarda tüm hasta bakım ve tedavi malzemelerini de bizim karşıladığımız, üstüne de emek sömürüsüne uğradığımız, yani ücretsiz ve fazla çalıştığımız doğrudur. Maddi ve manevi anlamda bu kadar sömürülürken aynı zamanda iyi bir hekim olmaya çalışıyoruz. 15er kişilik staj gruplarıyla haftada 400 hastayı muayene etmemiz 12 günde kişi başı 60 tane diş çekmemiz gerekiyor. Staj yaparken bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı bile hocalar bizi stajdan bırakabiliyorlar. Protez stajında metal prova ve porselen prova ölçülerinin teknisyen hataları yüzünden uyuşmaması bizim stajlardan kalmamıza yol açabiliyor. Haliyle yaz tatillerinde telafiye kalıyoruz. Telafi stajlarında sabah 8 akşam 5 çalışıyoruz ve tüm yük öğrenci üzerinde oluyor. Yani sizin anlayacağınız iyi bir hekim olmak için gördüğümüz stajlar niteliksiz, yorucu ve çok stresli geçiyor. 
ÖĞRENCİLİKTEN BİHABER FAKÜLTE BİTİRMEK BİZİM İŞİMİZ
Bu kadar stres ve sıkıntının içinde kendimize iyi gelecek ve bizi geliştirecek kulüp çalışmalarına ve sosyal aktivitelere katılamıyoruz. Her gencin üniversiteye gelirken ki hayal ettiği üniversite ortamını ve dostluğunu ben bulamadım. Çünkü vaktimiz yok ve herkes sadece kendini düşünüyor. Bu düşünceler ve sorunlar her öğrenci açısından can yakıcı ve bu durumu değiştirecek olanlarda gene biz öğrencileriz. Birlikte olduğumuz sürece bu sorunların üstesinden geleceğimizi bilmemiz gerekiyor.

ÖNCEKİ HABER

Almanya'dan öğrenci komitesi örneği: AStA*

SONRAKİ HABER

Lice davasında ilerleme yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...