14 Kasım 2016 13:30

İHH için para toplanmasına karşı çıkan öğretmene sürgün!

Siyavuşpaşa İlkokulu öğretmeni Turan Fırat’ın, İHH için okulda yardım parası toplanmasına karşı çıktığı için görev yeri değiştirildi.

Paylaş

Siyavuşpaşa İlkokulu öğretmeni Turan Fırat’ın, İnsani Yardım Vakfı (İHH) için okulda yardım parası toplanmasına karşı çıktığı için görev yeri değiştirildi.

Turan Fırat’ın görev yerinin değiştirilmesine karşı çıkan öğrenciler, veliler ve Eğitim Sen üyeleri Bahçelievler'deki Siyavuşpaşa ilkokulu önünde basın açıklaması yaptı.

‘ÇAMUR AT İZİ KALSIN’

Basın açıklamasını Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev okudu. Açıklamada, Turan Fırat'ın İHH için para toplanmasına karşı çıktığı için diğer öğretmenler tarafından “Okulda siyaset yaptığı gerekçesiyle” şikayet edildiğini belirten Özev, bu durumu “Çamur at izi kalsın” sözüyle özetledi.

Emniyet ve adli soruşturmanın oluşturulamadığını belirten Özev, idari soruşturma ve iftiralarla Fırat’ın görev yerinin değiştirildiğini ifade etti.

Soruşturma yapan müfettişin 16 kişinin ifadesine başvurduğunu, 9 kişinin Turan Fırat'ın lehine ifade vermesine rağmen dikkate alınmadığını belirten Özev, “6 kişinin beyanları geçerli sayılmış, kanaat üzerine hiçbir delile dayanmadan cezalandırılmıştır” dedi.

‘JOKER ÖĞRETMEN İFTİRA ATTI’

Turan Fırat’ı şikayet eden Ekrem Çakır’ın okulda joker öğretmen olarak bulunduğunu, diğer öğretmenleri de sürekli şikayet ettiğini belirten Hüseyin Özev, “Eylül ve ekim ayında hiç derse girmemesine rağmen  bu öğretmen maaşını almaya devam etti. Ayrıca bu okul müdürünün görevi kötüye kullamaktan daha önce görevden alındığını hatırlatıyoruz” dedi.
Turan Fırat’ın mağdur edildiğini, 20 yıldır aynı okulda görev yaptığını ve çok sevildiğini belirten Özev, bu hukuksuzluğun son bulması için yasal girişimlere başladıklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dördüncü tohum takas şenliğiyle tohumlar geleceğe aktarıldı

SONRAKİ HABER

Müstehak, OHAL sebebiyle matbu yayınına ara verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...