11 Kasım 2016 12:06

Almanya askerleri İncirlik'te 2 yıl daha görev yapacak

Almanya, İncirlik Üssü’nde görev yapan askerlerinin görev süresini 2018 yılına kadar uzatan tezkereyi onayladı.

Paylaş

Almanya, İncirlik Üssü’nde görev yapan askerlerinin görev süresini 2018 yılına kadar uzatan tezkereyi onayladı. İncirlik Üssü’nde görev yapan Alman askerlerinin görev süresini 2018 yılına kadar uzatan tezkere için, 558 milletvekilinin katıldığı oylamada 445 milletvekili evet oyu kullanırken, 139 milletvekili ret, iki milletvekili ise çekimser oy kullandı.

Federal Parlamentoda Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ile Sosyal Demokrat Partili milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen tezkere, İncirlik’teki Alman askerlerinin görev süresini 31 Aralık 2017’ye kadar uzatıyor.

Almanya’nın İncirlik Üssünde bu yılın başından beri, IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla 6 adet Tornado keşif uçağı ile bir adet yakıt tanker uçağı ve 250 dolayında asker görev yapıyor.

Uzatılan tezkere ile NATO kapsamında görev yapacak AWACS erken uyarı uçaklarında da Alman askerlerinin görev almasına izin verildi. Tezkere, IŞİD’e karşı mücadelede görev yapacak Alman askerlerinin sayısını 1200 olarak sınırlandırıyor.

ZİYARET İZNİ VERİLİNCE TEZKERE GEÇTİ

İncirlik Üssünde görev yapan Alman askerleri, Federal Parlamentonun 2 Haziran tarihinde 1915’te yaşananları Ermeni “soykırım” olarak nitelendirmesiyle Türkiye ile Almanya arasında gerginliğe neden olmuştu. Türkiye, karar nedeniyle Alman vekillerin İncirlik’teki askerleri ziyaret etmesini geciktirmiş, daha sonra milletvekillerinin ziyaretine izin çıkmıştı. Alman vekiller ziyarete izin çıkmaması durumunda tezkerenin uzatılmayacağı yönünde sık sık beyanlarda bulunmuşlardı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da ‘Türkiye’deki baskılar son bulsun’ mitingi

SONRAKİ HABER

Zarrab ailesinden 4 kişiye 75 yıl istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...