10 Kasım 2016 11:38

Sanık Suphi Alpfidan tutuklandı

10 Ekim davasının tutuksuz sanığı Suphi Alpfidan için tutuklama kararı verildi.

Paylaş

10 Ekim davasında ifade veren tutuksuz sanık Suphi Alpfidan’ın tutuklanmasına karar verildi. Duruşmada ifade veren Alpfidan, Antep’te emlakçılık yaptığını söyleyerek, “Yakup Karaoğlu emlakçıdır. O, Resul Demir ve Halil İbrahim Alçay ile arkadaştır. Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun depo işi ile gelmişlerdi. Birbirlerine ‘Şıhım’ diye seslenirlerdi. Yunus Durmaz'ın belgelerinde ‘Suphi’ yazılı ödemeleriyle ilgili bilgim yok. Yakup Şahin'i Halil İbrahim Durgun'un yanında görüm ama tanımam. Bu olaylardan önce Halil İbrahim Durgun ev almak istedi ama sonra o iş olmadı. Bir ticaretimiz olmadı” dedi.

Daha sonra Alpfidan’ın çapraz sorgusuna geçildi. Avukat Özcan Karakoç, “Çevrenizde başka Emlakçı Suphi var mı?” diye sordu. Alpfidan da “Yok” yanıtını verdi. Karakoç da “Yunus Durmaz'ın belgelerinde geçen Suphi başkası olamaz o zaman. Ticari işiniz ne vardı?” dedi.

Alpfidan da “2 daire satışı dışında başka ticari hiçbir ilişkimiz olmadı” dedi. Daha sonra müşteki avukatı Ahmet Özdel, “H.İ.Durgun'a ne hammadesi verdin?” diye sordu. Alpfidan da “Bi arkadaşım poşetleri alır plastiğe satar ben sadece aracı oldum” yanıtını verdi. Ahmet Özdel, “Halil İbrahim Durgun’un arabasında parmak izin var, neden?” diye sordu. Alpfidan da “Benden daire istedi. Arabayla daire bakmaya gittik” yanıtını verdi.

Daha sonra söz alan Avukat Özcan Karakoç, Suphi Alpfidan'ın diğer sanıklarla çok sıkı ilişkileri olduğunu, sadece bu dosyada değil, başka IŞİD dosyalarında da parmak izi olduğunu iafde ederek sanığın tutuklanmasını istedi. Karakoç, “Sanık Suphi olay sonrası yurt dışına kaçmıştır. Neden döndüğü belli değil. IŞİD tehdidi devam ediyor. Suphi derhal tutuklanmalıdır. Sanık tutuksuz yargılanırken yeni bir olayda daha parmak izi çıkarsa hepimiz çok fazla üzülürüz” dedi. Mahkeme kuvvetli suç şüphesinin varlığı, Yunus Durmaz'dan elde edilen dijital veri, parmak izi raporu ve sanığın kaçma şüphesini göz önünde bulundurarak Alpfidan hakkında tutuklama kararı verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alman ve İsveçli vekillerden HDP’li vekiller için çağrı

SONRAKİ HABER

Sanık Nihat Ürkmez: Suriye'ye İHH ile pasaportsuz girdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa